Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint a Serie A-ba feljutó Brescia színeiben folytathatja pályafutását a magyar válogatott és a Legia Warszawa 24 éves játékosa, Nagy Dominik.

A középpályásként, és szélső támadóként is bevethető Nagy a Calciomercato szerint kölcsönbe érkezhet az észak-olasz klubhoz, de a Bresciának 2,5 millió eurós opciós joga is lenne a futballista végleges megszerzésére.

A portál ugyanakkor sejtelmesen hozzáteszi, erre csak akkor kerülhet sor, ha a Legia előbb elengedi Nagy Dominiket a Vidihez, ugyanis “az olasz csapat remek viszonyt ápol a magyar klubbal”.

A Gazzetta dello Sport mindemellett úgy tudja, hogy már a kapcsolatfelvétel is megtörtént a felek között.

A korábban a Ferencvárosnál is megforduló Nagy Dominik a mögöttünk álló idényben 30 meccset játszott a Legiában, és 5 gólt, valamit 8 gólpasszt jegyzett, a magyar válogatottban pedig 7 fellépésen 1 találatnál jár. Értékét a Transfermarkt 1,5 millió euróra becsli.

Lesz mit megbeszélni

Egy harmadik olasz portál, a Tuttomercato úgy véli, hogy a Brescia 1 millió eurót fizetne a Vidi középpályásáért, Boban Nikolovért. Bár egyelőre egyik sajtóorgánum sem jelezte, hogy a két üzlet között közvetlen összefüggés lenne, nem kizárt, hogy Nagy Dominik leigazolása a macedón válogatott játékos további sorsától is függ.