Az ukrán dynamo.kiev.ua cikke szerint Ivan Petrjak, a MOL Fehérvár FC támadója is elég pesszimista az NB I idényének folytatását illetően. A szélső szerint májusig biztosan nem indul újra útjára a labda, de lehet, hogy még többet kell várni a szezon befejezésére, ha az egyáltalán lehetséges lesz.

Amennyire én tudom, a következő másfél hónapban biztosan nem lesz téma a futballélet, a bajnokság újraindítása. Napról napra nő a betegek száma Magyarországon is, senki nem akar kockáztatni. Ebben a pillanatban nem látom igazán, hogyan lehetne folytatni a bajnokságot. Szükséges, hogy az egész régió leálljon vagy két hónapra. Utána talán be lehetne fejezni mindent, hogy aztán akár nagyobb szünet nélkül jöjjön is a következő idény – fogalmazott a Vidi ukrán légiósa, aki arról is beszélt röviden, hogyan telnek jelenleg a hétköznapok Magyarországon.

– A Budapesten élő barátaim azt mondják, kiürültek a város utcái. Mindenki nagyon aggódik, most senkit nem érdekel a futball. Az egészség most a legfontosabb, az emberek fejében a családjuk, a szeretteik járnak. Én magam egy tóparton próbálok futni minden nap, a helyiek úgy néznek rám, mint egy űrhajósra, de egyszerűen muszáj mozognom.

A csakfoci.hu már felvázolta, milyen forgatókönyvek léteznek a bajnokság befejezését illetően:

Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt – 4 forgatókönyv jöhet szóba