A keddi orosz U21-es csapat (2-0) ellen megnyert mérkőzés után, ismét nyerni tudott a Videoton a felkészülés során. A fehérváriak ezúttal az orosz élvonalban 4. helyen álló Krasznodar ellen nyertek 1-0-ra.

A találkozót a Videoton kezdte jobban, amely helyzetekben is megmutatkozott. A 10. percben hatalmas lehetőség adódott a fehérváriak előtt, azonban Marko Scepovic az ötös sarkáról a bal alsó mellé lőtt – olvasható a vidi.hu beszámolója szerint.

A folytatásban újabb Vidi ziccerek voltak, majd a 22. percben meg is szerezték a vezetést, Lazovic szöglete után Juhász fejese Scsepovicsról a kapufára pattant, onnan pedig Stopira elé, aki 3 lépésről a hálóba lőtt (1-0). Az első félidő előtt az oroszok becsülettel próbálkoztak az egyenlítéssel, de mindhiába, egygólos Videoton vezetéssel mentek pihenőre a felek.

A második játékrészben könnyen kétgólos előnyre is szert tehetett volna a Vidi, de Stopira bal oldali beadását követően Stefan Scepovic a felső lécre bombázott. Pár perccel később mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. A 64. percben könnyen egyenlíthettek volna az oroszok, Kovácsik és Nego futottak össze, majd Butenko elé került a labda, aki ordító lehetőséget hagyott ki.

A hátralévő szűk félórában a vendégek becsülettel küzdöttek a döntetlenért, de végül nem tudták bevenni Kovácsik kapuját. A 88. percben 20 méterről szabadrúgást végezhettek el a fehérváriak, de Hadzic a sorfalba rúgta a labdát, így maradt az 1-0-ás Videoton győzelem a Krasznodar ellen.

Felkészülési mérkőzés

Videoton – FK Krasznodar 1-0 (Stopira 22.)

Videoton: Kovácsik – Nego (Vinícius, 68.), Juhász, Fiola, Stopira – Hadzic – Nikolov, Pátkai – Lazovics (Kovács I., 87.) – Scsepovics, Stefan (Varga J., 75.).