A Gyirmót és a Kisvárda elleni két győzelemmel elindult felfelé a MOL Fehérvár FC, amely sorozatos vereségekkel kezdte ezt az évet. A Vidi történelmének bajnoki gólrekordere, Nikolics Nemanja a molcsapat.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy borzasztó nehezen élte meg az utóbbi heteket, hiszen egészen más célokkal vágott neki a szezonnak a csapat.

– Ha elveszítesz zsinórban nyolc meccset, akkor két győzelem után nem jelentheted ki, hogy magad mögött hagytad ezt a rossz időszakot.

Az, hogy a Gyirmót elleni meccs előtt konkrétan a kiesés lehetősége is szóba került, egy agyrém. Egyszerűen feldolgozhatatlan, hogy ilyesmi megtörtént velünk

– mondta a 34 éves támadó, akit nem zavart, hogy folyamatosan bizonyítania kell egy új edzőnek. – Hosszú pályafutás áll mögöttem, és talán nem vagyok szerénytelen, ha azt mondom, ahol bíztak bennem, ott mindig szállítottam a gólokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy 34 évesen bérelt helyemnek kellene lennie a Vidi kezdőjében. Nem sértődtem meg azon, hogy ennyi idősen még bizonyítanom kell egy új edzőnek, mert számomra mindig is a csapat volt az első. Próbáltam az öltözőben profin viselkedni, segíteni a csapatot, amivel csak tudtam, és csak arra koncentráltam, hogy amikor megkapom a lehetőséget, készen álljak.

A 42-szeres válogatott csatár arra is próbált válaszolni, mi az, ami eddig hiányzott.

– Pontosan erre a kérdésre kerestük a választ az elmúlt hónapokban. Csak a saját benyomásaimról tudok beszámolni, és szerintem összetett volt a probléma. Ősszel sem voltunk igazán jók, de hat pontra voltunk a Fraditól az év elején, erre egyből az első meccsen belekerültünk egy olyan spirálba, amiből nem tudtuk kiszakítani magunkat. Ilyenkor egymás után fogy el az önbizalom, a hit és persze a szerencse is. Ahogy a csapat hite megtört, elkezdett minden körülmény ellenünk dolgozni, és sajnos be kell ismernünk, hogy mentálisan nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy megállítsuk a zuhanást. De ez az, ami megváltozott, és ez nem a Gyirmót, hanem sokkal inkább a Kisvárda ellen derült ki.

Ha negyedóra után 0-3-ra állsz, tízből kilencszer biztosan elveszíted a meccset.

Mi azonban megmutattuk, hogy innen is fel tudunk állni, és ez azt bizonyítja, hogy visszatért a hit és az önbizalom, sőt mentalitásban is nagyot léptünk előre. Nem néztünk semmit, csak leszegett fejjel mentünk tovább előre, és ennek meglett az eredménye. Erre már azt mondom, lehet építeni.

Nikolics hozzátette, bár trófeákról a mostani idényben már nem beszélhetnek, azért nagyon is maradt fontos feladatuk. A csatár úgy gondolja, a Vidi legnagyobb ellenfele idén saját maga volt, és a bajnokságból hátralévő fordulókban az lesz a feladatuk, hogy újra és újra legyőzzék saját magukat.

– Azt szeretnénk, ha a szurkolóink is azt látnák, hogy tisztességesen, sportemberhez méltón fejezzük be ezt a szezont. Egy ideje már nem nyertünk semmit, és ez nagyon bosszantó, mert komoly ambíciókkal vágunk neki minden szezonnak. Mivel biztos, hogy a következőbe is komoly célokkal állunk bele, a bajnokság végéig a következő évünk sikereinek kell megágyaznunk azzal, hogy bizonyítjuk: többre és jobbra vagyunk képesek. Van mögöttünk 160 jónak mondható játékperc, ezt kell folytatnunk – zárta Nikolics.

Győztes meccs után kapott súlyos eltiltást a magyar edző: „Régen ilyen esetek felett szemet hunytak a bírók, most megvárják, hogy balhé legyen”