A MOL Fehérvár FC nem sok kérdést hagyott a visszavágóra az Európa Liga-selejtező első körében, miután csütörtök este az FK Zeta vendégeként aratott 5-1-es győzelmet Loic Nego három, valamint Juhász Roland és Huszti Szabolcs egy-egy góljának köszönhetőn. A lefújást követően a montenegróiak vezetőedzője, Dejan Roganovics elismerően beszélt a magyar csapat teljesítményéről, míg Marko Nikolic nem mindennel volt teljesen elégedett a nagyarányú siker ellenére sem.

– Hamar eldőlt a mérkőzés, az első két helyzetünk után már 2-0 volt az eredmény – olvasható a molfehervarfc.hu oldalon a meccs utáni sajtótájékoztatóról a fehérvári tréner nyilatkozata. Ezt követően kicsit leült a meccs, nem volt meg az addigi tempó.

Kicsit viccesen hangzik, hogy egy ilyen eredmény után azért azt is el tudom mondani, hogy nem minden fázisa tetszett a találkozónak.

Tapasztaltnak mondható a csapatom, és kicsit úgy éreztem, hogy túlzottan rutinból szeretnénk a vezetés tudatában lehozni a mérkőzést, de azért a végén még két pontrúgást követően sikerült növelnünk az előnyünket. A Zeta egy játékost a Partizannak, egyet pedig a Crvena Zvezdának adott el a nyáron, de így is maradt két-három nagyon tehetséges fiatal a csapatukban – aki ért a futballhoz, ezt láthatta a mai mérkőzésen is. Szeretném megköszönni az FK Zetának, a montenegrói szövetségnek és a hazai szurkolóknak is a vendéglátást, és természetesen nem utolsó sorban köszönöm a Vidi-szurkolóknak, hogy ilyen távolságba is elutaztak és biztattak minket.

– Az jelentett némi nehézséget, hogy három meghatározó játékosunk távozott a nyár folyamán, de természetesen nem emiatt nyertek a vendégek az látszott, hogy a Fehérvár egy minőségi csapat – mondta elismerően a montenegróiak vezetőedzője. Természetesen rutinosabbak is voltak fiatal együttesemnél, megérdemelten nyertek, de a különbséget a játék képe alapján azért egy kicsit túlzásnak érzem.