“Furcsa szezon van mögöttünk, pláne ha az egész évet nézzük, hiszen voltak igazán felemelő pillanatok és nagy csalódások is” – kezdte interjúját a molfehervarfc.hu-nak a 18-szoros válogatott Nego Loic.

Összességében nem vagyok dühös, de elégedett sem, valahol a két érzés között kavarognak bennem az érzelmek. Tisztában vagyok azzal, hogy csapatszinten sokkal többre vagyunk hivatottak, de a legnagyobb csalódás számomra az, amikor én nem tudok olyan teljesítményt nyújtani egy-egy mérkőzésen, amire képes vagyok. Az igazság pedig az, hogy idén sajnos több olyan meccs is volt, amikor nem tudtam a legjobb teljesítményemmel segíteni a csapatot

– gyakorolt önkritikát a francia származású fehérvári futballista.

A 30 éves játékos ősszel 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett. viszont tagja volt a magyar labdarúgó-válogatott Eb-keretének – természetesen interjújában a nemzeti csapatra is kitért.

– Emiatt is dupla bizonyítási vágy dolgozik bennem, tavasszal bizonyítani szeretném, hogy sokkal többet tudunk nyújtani annál, mint amit idén ősszel sikerült magamból kihozni. Ahogy mondtam, voltak felemelő pillanatai is az esztendőnek, ilyen volt többek közt a nyári Európa-bajnokság. Fantasztikus érzés volt a magyar nemzeti csapatot képviselni és az is, hogy mindenki nagyon gyorsan befogadott annak ellenére is, hogy nem itt születtem. Viszont ahogy már többször is elmondtam, otthonomként tekintek Magyarországra. Tavasszal pedig a Nemzetek Ligájában ismét a legnagyobb csapatok ellen léphetünk majd pályára. Úgy gondolom, nyáron kivívtunk egyfajta tiszteletet magunknak, bízom benne, hogy tavasszal is olyan eredményeket érünk el, amelyek után továbbra is tisztelni fogják a magyar válogatottat – mondta a jobbszélső, aki az idei Európa-bajnokságon a válogatott mindegyik mérkőzésén pályára lépett, Franciaország és Németország ellen pedig végig is játszotta a csoporttalálkozót.

– Emellett pedig ahogy azt már mondtam, a Vidivel is szeretnénk ott folytatni, ahol az utolsó néhány bajnokin abbahagytuk, hiszen fontos győzelmekkel fejeztük be az évet. Úgy érzem, jókor jön számomra a téli szünet, hosszú év van mögöttem, jól fog esni egy-két hét pihenés a családom és a barátaim társaságában – zárta interjúját Nego.