I. félidő

Az NB I 9. fordulójának rangadóján az éllovas Ferencváros a még veretlen MOL Fehérvár FC otthonába látogatott. A Bajnokok Ligájában szereplő zöld-fehérek előnye a forduló előtt egy pont volt úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak legfőbb hazai riválisuknál.

Szergej Rebrov a 100. tétmeccsén a Fradi élén kihagyta a kezdőcsapatból a góllövőlistát holtversenyben vezető Tokmac Nguent, Lovrencsics Gergő csapatkapitányt, valamint a Dinamo Kijev elleni BL-meccsen a kezdőcsapatba jelölt Sigér Dávidot, Olekszandr Zubkovot és Miha Blazicot is, míg Márton Gábor sérülés miatt nem számíthatott Kovács Istvánra és Kovácsik Ádámra.

Sok kis szabálytalansággal indult a találkozó, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, de elsősorban a MOL Fehérvár FC volt a kezdeményezőbb Loic Nego és Ivan Petrjak révén. A 26. percben Houri indította a középkörből a jobb oldalon kiugró Bamgboyét, aki kapásból középre tette a labdát, ahol érkezett Nego és 16 méterről, szemben a kapuval lőtt, de a blokkról szögletre pattant a játékszer. Öt perccel később is a francia-magyar kettős állampolgárságú játékos volt aktív, ekkor Houri passzolt szépen a középen érkező Negónak, aki nagy lendülettel indult el a kapu felé, végül 13 méterről jócskán a bal alsó mellé lőtt.

A 41. percben Fiola bal oldalról érkező beadását Bamgboye fejelte 12 méterről a jobb kapufa mellé, majd két minutummal később a semmiből vezetést szerzett a Ferencváros: Skvarka középről elvégzett szabadrúgása után Somália fejelt négy méterről a jobb alsóba, 0-1.

II. félidő

A szünet után is a Vidi veszélyeztetett először, ezúttal egy szöglet után Stopira hét méterről fejelt, de Haratin a gólvonal előtt állva kifejelte a gólba tartó labdát. Az 56. percben aztán összejött a hazaiak számára az egyenlítés, miután Boli lerántotta a tizenhatoson belül Bamgboyét, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nikolics magabiztosan vágta a jobb sarokba, 1-1.

A gól után szinte azonnal újra átvehette volna a vezetést a Ferencváros: Boli 15 méterről, középről kiugratta a bal oldalon érkező Heistert, aki nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé gurított.

Ezt követően mindkét oldalon több cserét is végrehajtottak az edzők, főként a támadósorban, ám egyik csapatnál sem vittek nagy változást a játékba a padról beszálló játékosok. A hajrában még mindkét oldalon akadt egy-egy veszélyesebb szituáció: a 83. percben Kovacevic passzolta el a labdát a védőharmadban, a játékszer így Evandróhoz került, aki kiugratta a bal oldalon érkező Bamgboyét, a Vidi támadója azonban kissé éles szögből az oldalhálóba lőtt, míg a 90. percben Zubkov 25 méterről, kissé a jobb oldalról végzett el egy szabadrúgást, a bal alsóba tartó löketet Rockov ütötte szögletre.

Újabb gól azonban nem esett, így az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros megőrizte előnyét a Vidi előtt a tabella élén.

NB I, 9. forduló

MOL Fehérvár FC–Ferencváros 1-1 (Nikolics 56. – 11-esből, ill. Somália 43.)

Vidi: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Nikolov – Bamgboye, Houri, Petrjak (Evandro, 67.) – Nikolics (Zivzivadze, 76.).

Fradi: Dibusz – Botka, Kovacevic, Dvali, Heister – Haratin (Vécsei, 87.), Laidouni, Somália (Sigér, 46.) – Isael (Tokmac, 67.), Boli (Baturina, 67.), Skvarka (Zubkov, 72.).