16 éves korodban a világ egyik legnépszerűbb csapatának, az angol Liverpoolnak az akadémiájára kerültél. Hogy jött számodra ez a lehetőség?

A bosnyák U17-es válogatottal vettünk részt egy nemzetközi tornán, ahol nagyon jól ment nekem a játék, szinte mindegyik meccsen sikerült gólt szereznem. Nyilván olyan fiatalon még nem voltam azzal tisztában, hogy a lelátókon helyet foglaló emberek többsége játékosmegfigyelőként volt jelen a meccseinknek.

De mint később kiderült, ott volt a Liverpool egyik scoutja is, akit sikerült a teljesítményemmel meggyőznöm. Később pedig a két klub is meg tudott egymással egyezni, én pedig egyszer csak arra eszméltem, hogy “te jó ég, itt vagyok Liverpoolban”

Összességében nagyszerű élmény volt a Liverpool korosztályos játékosának lenni, minden egyes liverpooli edzésemmel jobb játékos lettem, de végül a sors úgy alakította az életemet, hogy hazatértem, és a Zeljeznicarban folytattam – igaz kölcsönben – a pályafutásomat. Voltak ugyan ajánlataim Belgiumból és Hollandiából is, de szerintem jó döntés volt, hogy Boszniába tértem vissza, ahol élveztem a játékot, sok gólt lőttem, nem voltam elégedetlen a helyzetemmel.

A Vidi bejelentette első igazolását a csoportkörre – hivatalos

Milyen tervekkel érkeztél ezen a nyáron a Vidihez?

Nagyon sok jót hallottam a klubról. Természetesen, amikor szóba került annak a lehetősége, hogy a Vidibe igazoljak, rögtön érdeklődtem honfitársaimnál, Anel Hadzicnál és Suljic Asmirnál, akik csak jót meséltek nekem a Vidiről.

Aztán persze hajtott a kíváncsiság, még többet meg akartam tudni a csapatról, úgyhogy beleástam magam az interneten a Vidi történelmébe, és akkor szembesültem azzal, hogy 1985-ben milyen fantasztikus menetelést vitt véghez a csapat az UEFA-Kupában, többek közt a nevelőegyesületemet is kiütve a kupából.

Büszke vagyok arra, hogy itt folytathatom a pályafutásomat, szeretnék magyar bajnok is lenni, és persze minél sikeresebben szerepelni a nemzetközi kupasorozatban is. Az elmúlt napokban volt alkalmam felfedezni Székesfehérvárt, igazi kis ékszerdoboz, csodálatos város, akárcsak Budapest, amely szintén magával ragadó.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!