Márton Gábor vezetőedző ezúttal Tordai Árpádnak adott lehetőséget a kapuban, a Viitorul Constanța csapatától kölcsönben érkezett hálóőr kezdett a horvát másodosztályú HNK Orijent elleni edzőmeccsen.

A nagy fölényben játszó Fehérvár első góljára a 21. percig kellett várni, ekkor Zeke Márió húzott el a bal szélen, majd középre ívelt labdáját Zivzivadze bólintotta közelről a kapuba (1-0). A 30. percben, csereként beállt Kovács István lövését még a gólvonalról mentették a védők nem sokkal később, de a 34. percben Géresi előbb kiharcolt, majd értékesített egy 11-est, így megszületett a második Vidi-gól is (2-0).

Két perccel később szépítettek a horvátok, Fucak 16-ról megeresztett lövésével (2-1), de a 41. percben visszaállt a kétgólos különbség, ekkor Rus Adrián 6 méterről fejelt a kapuba egy szöglet után (3-1). A félidő zárásaként Fucak elhúzott a bal szélen, jó ütemben emelte át a labdát a kifutó Tordai felett, azonban Tamás Olivér az utolsó pillanatban ki tudta vágni a labdát a gólvonalról. Maradt a 3-1 a szünetre – írja a molfehervarfc.hu tudósításában.

A második félidő első nagy helyzetére az 57. percig kellett várni, ekkor Gazdze 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, mely után Tordai védett nagyot, a labda Fucak elé pattant, aki közelről bombázta azt a kapufára. Egy perccel később szépítettek a horvátok, egy sarokrúgást követően Crnko fejelt a kapuba (3-2).

A 63. percben sorcsere következett, és becserélése után egy perccel Dárdai Palkó megszerezte első gólját a Vidiben: Nikolics remek ütemben ugratta ki a szélsőt, aki 14 méterről higgadtan helyezte a kapuba a labdát (4-2). A 70. percben pedig második gólját is megszerezte a korábbi Hertha-játékos: Dárdai ismét Nikolicstól kapta a gólpasszt, 17 méteres kapáslövése védhetetlenül vágódott a kapuba (5-2).

A 88. percben Funsho zárta le a meccset, aki a Houritól kapott átadás után közel 40 méteren át vezethette a labdát, majd a bal szélről cselezett befelé, mielőtt 17 méteres bombája a kapuban landolt. Ezzel lett 6-2 a vége.

A Vidi a következő mérkőzését a horvát bajnokságot vezető Dinamo Zagreb ellen játssza csütörtök délután.

Edzőmérkőzés, Horvátország:

MOL Fehérvár FC – HNK Orijent 6-2 (Zivzivadze 21., Géresi 34. – 11-esből, Rus 41., Dárdai 64., 70., Funsho 88., ill. Fucak 36., Crnko 58.)

Fehérvár: Tordai – Tamás, Rus, Musliu, Zeke – Nyári, Nikolov – Halmai, Szabó L. (Kovács I., 30.), Géresi – Zivzivadze

A 63. perctől: Tordai – Fiola, Rus, Stopira, Hangya – Nyári (Kovács I., 80.), Houri – Funsho, Dárdai, Petrjak – Nikolics

A Fradi a második edzőmeccsét egy válogatott ellen nyerte meg – videó