Ahogy arról már a csakfoci.hu beszámolt, a Puskás Akadémiától kölcsönben Sepsiszentgyörgyön futballozó román U21-es válogatott védő, Adrian Rus lehet a MOL Vidi FC egyik nyári igazolása.

A magyar állampolgársággal is rendelkező védő lehetséges fehérvári érkezését Bokor János, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK sportigazgatója is megerősítette:

Rus bizonyított már itteni játéka során, nagy potenciál van benne és egy komoly lépés előtt áll. Nem a bukaresti FCSB-t vagy a kolozsvári CFR-t választotta, úgy gondolja, ez a legjobb döntés a számára, egy erősebb csapatban futballozhat nagy célokért a jövőben – mondta a vezető a gazetanord-vest.ro cikke szerint, amely azt írja, hogy Rus “jó eséllyel a leggazdagabb magyar klubnál folytatja a pályafutását”.

A lap megkereste Rust is az átigazolási hír kapcsán, a korábban Balmazújvárosban is futballozó bekk így kommentálta döntését:

Való igaz, hogy jó esélye van annak, hogy Magyarországon folytassam a pályafutásomat, annyi biztos, hogy távozom a nyáron a Puskás Akadémiától és egy erősebb klubhoz szeretnék igazolni. Még semmi nem zárult le, de valóban a MOL Vidivel járnak legelőrébb a tárgyalások – tette hozzá Rus.

A gsp.ro szerint Rus ugyanakkor szívesebben folytatta volna Romániában karrierjét, ahonnan az említett FCSB és CFR mellett a CSU Craiova is kereste. Az viszont már januárban eldőlt a lap szerint, hogy Bukarestbe nem igazol a védő, ennek a lehetőségét pedig maga a Puskás Akadémia zárta ki a román rekordbajnok tulajdonosa, Gigi Becali magyarellenes kifakadása(i) miatt.