A megszokottnál korábbi, január 25-i bajnoki rajt miatt a MOL Fehérvár FC felkészülése is előbb kezdődött: játékosaink már január 2-án, csütörtökön találkoztak a MOL Aréna Sóstóban, ahol orvosi vizsgálatok és felmérések vártak rájuk.

A szokásosnál jóval korábban, rögtön az év elején ugrottunk neki a játékosok által is ismert vizsgálatsorozatnak. Bevált protokollunk évek óta nem változott, ehhez megpróbálunk ragaszkodni. Ugyanígy beváltak a résztvevők is, a szűrésnél dolgozó kollégákat régi ismerősként üdvözlik a játékosok. A vizsgálatok technikai részét kétfelé bonthatjuk. Az egyik fele a labor, a belgyógyászat és a kardiológia eredményei, amelyekkel biztonsággal pályára engedhetjük a játékosokat – ez dr. Csernavölgyi István területe -, a másik fele pedig a terhelés-élettani része, amely dr. Szelíd Zsolthoz tartozik, ennek köszönhetően sok hasznos információval szolgálunk az erőnléti szekció számára. Tavaly óta ezeket a MOL Aréna Sóstóban végezzük. Sokkal egyszerűbb, hogy az általunk ismert szakemberek látogatnak meg minket, mi pedig rendelkezünk azzal a műszerparkkal, ami a mukájukhoz szükséges. Amikorra az eredményeket visszakapjuk, mi már a repülőn fogunk ülni, de hozzászoktunk, hogy az edzőtáborban értékelünk – nyilatkozta a klubhonlapnak dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Az orvosi vizsgálatokon és a felméréseken nem kellett részt vennie Anel Hadzicsnak és Danilo Panticsnak, akik a második csapattal kezdik majd meg a felkészülést.

Viszont az ősz folyamán Budaörsön kooperációs megállapodással szereplő Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint és Szabó Levente, valamint a Haladásnál kölcsönben futballozó Nyári Patrik megjelentek a MOL Aréna Sóstóban.

A csapat január 4. és 18. között Marbellában készül, ahol a tervek szerint négy edzőmérkőzést játszanak majd.

Az egyik ellenfél ismert

A svájci élvonalban 7. helyen telelő Sion hivatalos honlapján jelentette be, hogy a felkészülés során január 13-án, hétfőn a MOL Fehérvár FC-vel is megmérkőznek a marbellai edzőtáborozásuk során. A találkozó 14 órakor kezdődik.