Az NB I kényszerszünetében az eddigi talán legnagyobb port kavart ügy a Kisvárda román légiós-duójának, Gheorghe Grozavnak és Iasmin Latovlevicinek a “szökése” volt, amelynek következtében a magyar klub szerződést is bontott a szponzorautókkal, a tiltás ellenére Romániába utazó játékosaival.

A járványügyi helyzet miatt ugyancsak Magyarországon ragadt Rus Adrián, a MOL Fehérvár FC román válogatott védője elárulta, ő is gondolkodott azon, hogy hazautazik, de klubja hivatalosan is jelezte, hogy annak komoly következményei lennének.

Az első dolog, ami megfordult a fejemben, az volt, hogy hazautazom Romániába. Nagyon hiányzik minden onnan.

Igen erős volt a kísértés, hogy menjek, de kaptam egy utasítást a klubtól, hogy nem hagyhatom el az országot, és ha megteszem, megbüntetnek vagy fel is bonthatják a szerződésemet. Nem akartam semmiféle problémát ebből.

Szerencsés vagyok, hogy a barátnőm is itt van velem, így együtt megyünk át ezen az egészen. Már nem tudom, mennyit moziztunk itthon, két filmet és két sorozatot már biztosan végignéztünk – mondta a magyar útlevéllel is rendelkező, az idényben eddig 6 NB I-es találkozón szereplő Rus a romániai Telekom Sportnak.