Mint ismert, kedd este óriási csatára késztette a MOL Fehérvár FC-t az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely a 85. perctől több mint félórán át emberhátrányban futballozott, az élvonalbeli csapat pedig végül egy öngóllal jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A lefújást követően a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland rendkívül kritikusan nyilatkozott az M4 Sportnak.

– Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak és a szurkolóinak, futballhangulatot teremtettek itt Szegeden és foggal-körömmel harcoltak az utolsó percig – kezdte a fehérváriak védője. – A gratuláció inkább nekik jár, mint a mi csapatunknak. Sajnos keveset tudtunk abból felmutatni, ami a hétvégén jellemezte a csapatot, van hova fejlődni és a fejekben is egy picit rendet kell tenni.

Egy-két játékos mentalitása nem volt a legmegfelelőbb, talán csak a mezt küldték ki a pályára.

Ez mindenképpen elgondolkodtató, de a lényeg az, hogy továbbjutottunk, ebben a meccsben csak ez a pozitívum volt. Egy ilyen csapatnak, mint a Vidi, be kell darálni az ellenfelét, nincs mese, helyzeteket kell kialakítani. Az első félidőben talán egy helyzetet alakítottunk ki…. Mostanában ezzel picit hadilábon állunk, de már az elmúlt időszakban is sokat dolgoztunk ezen és a hátralévő másfél hét, valamint az alapozás is erről fog szólni, hogy ebben előrelépjünk. Most az a fontos, hogy továbbjutottunk, ennek kell örülni, másnak nem lehet.

A Vidi a hétvégén a Paksot látja vendégül az NB I 15. fordulójában.

Kupadráma: A Vidi a hosszabbításban, öngóllal győzte le a tíz emberrel küzdő Szegedet – videó