Juhász Roland 36 évesen, idén júniusban vonult vissza az aktív futballtól. Jelenleg szeptember közepe óta a fehérváriak kötelékében – Huszti Szabolccsal együtt – Kovács Zoltán sportigazgató tanácsadójaként segíti a klubot. Két évvel ezelőtt a Vidivel ott volt az Európa Liga-csoportkörében, ahol a PAOK Szalonikit oda-vissza megverte, majd a későbbi győztes Chelsea csapata ellen előbb 2-2-es döntetlent ért el, majd a visszavágón 1-0-s vereséget szenvedett.

A korábban az Anderlechtet nyolc évig erősítő rutinos magyar válogatott védő a belga Walfootnak adott interjút, amelyben a csütörtökön 20 órakor esedékes Standard Liege elleni EL-playoff meccsről beszélt.

Nem csodálkozom, hogy bejutottak a rájátszásba. Megérdemelték a győzelmeiket, és csak egy lépésre vannak az Európa Liga csoportkörétől. Igaz, hogy a Standard egy erős ellenfél, de most hiányozni fognak a szurkolóik. A Sclessinben (a Standard Liege otthona – a szerk.) soha nem könnyű játszani, tudom, miről beszélek. A “tizenkettedik emberük” is nagyon erős, de ezúttal a mérkőzést zárt kapuk mögött fogják játszani, a Liege szurkolóik nélkül, ami számunkra jó hír – kezdte Juhász, aki szerint a Vidi mindent megtesz majd a továbbjutás érdekében.

A Fehérvár újra át akarja élni ezeket a korábbi dicsőséges pillanatokat, és minden eddiginél jobban meg akarják nyerni a Standard Liege elleni mérkőzést a céljainak elérése érdekében. A csapatnak megvannak azok a képességei, amivel bárkit legyőzhetnek. Az öltözőben fantasztikus, példaértékű hangulat uralkodik, a játékosok egymásért harcolnak. A maximumra törekednek, és ügyelek arra, hogy a vörösöknek esélyük se legyen a győzelemre – tette hozzá, majd azt is elmondta, hol tekinti meg a meccset.

Nem leszek Liege-ben, Magyarországról szurkolok a csapatomnak. Hogy túl korán vonultam vissza? Nem hiszem, de az igaz, hogy az ilyen mérkőzéseken mindig nagyon szerettem játszani, mi több Belgium a második otthonom – fogalmazott a 95-szörös magyar válogatott hátvéd.

Megerősítve: A Vidi EL-csoportkörös tapasztalattal rendelkező játékost igazolt – hivatalos