A napokban már beszámoltunk arról, hogy a MOL Vidi FC közel került egy kiszemeltjéhez: Adrian Rus a hírek szerint Budapesten is járt már, hogy orvosi vizsgálatokon vegyen részt a Vidinél – ezt meg is erősítette a 23 éves hátvéd, akit posztján a román bajnoki idény egyik legjobbjának tartanak.

Igaz a hír, jelenleg Budapesten tartózkodom és a MOL Vidivel tárgyalok. Még nem írtam alá, de nagyjából megegyeztünk már. Most zajlanak az orvosi vizsgálatok és ha mindent rendben találnak, jó eséllyel a Vidihez igazolok

– idézi a bekket az informatia-zilei.ro.

Az idényt a román élvonalbeli Sepsi OSK-nál töltő (14 bajnoki, 1 kupameccs), szatmárnémeti születésű Rus papíron a Puskás Akadémia játékosa, tavaly nyáron került Felcsútra, de szinte azonnal kölcsön is adták Székelyföldre. Itt a bukaresti FCSB és a kolozsvári CFR figyelmét is felkeltette, de úgy tűnik, a Vidi lesz a következő klubja – a korábbi hírek szerint a két magyar csapat már megegyezett az átigazolásáról.

A korábban Balmazújvárosban, illetve az NB I-ben is szereplő Rus jelenleg a román U21-es válogatott tagja, ott volt abban a csapatban is, amely kiharcolta a júniusi, olaszországi / San Marino-i Eb-n való részvételt is. Rus természetesen szeretne ott lenni majd a kontinenstornán is, ha kisebb sérülése – amely miatt a román bajnoki hajrát is kihagyta – engedi, ő mindenesetre késznek érzi magát.

A cikk szerint a védő kapcsán a magyar (felnőtt)válogatottság is újra téma volt. Ezt írták erről a románok: “most, hogy magyar állampolgársága is van már, a magyar válogatottban is játszhatna. És nem is lehetetlen ennek az esélye, mint Rus elmondta nekünk, már felajánlották neki a lehetőséget. Ha pedig így lesz, Románia elveszít majd egy értékes futballistát” – fogalmaznak.

Tegyük hozzá, hogy Rus néhány hete még inkább a román válogatottság mellett döntött volna:

Furcsa sztori: “Magyar válogatott akartam lenni bosszúból, de már csak Románia létezik számomra”