Ahogy arról helyi sajtóhírek alapján beszámoltunk, nagy megrökönyödést keltett Romániában Cosmin Contra szövetségi kapitány nyilatkozata, amelyben azt állította a tréner, hogy a válogatottba először meghívott Rus Adriánt azért “száműzte” a MOL Fehérvár FC a második csapatába, mert a 23 éves játékos a román nemzeti csapatot választotta a magyar helyett.

A románok már azt is tudni vélik, hogy Rust a bukaresti FCSB kölcsönvenné az idényre.

A reakció

A fehérvári klub csütörtökön délután reagált a román szövetségi kapitány által elmondottakra, cáfolva azt, hogy büntetésként játszana a második csapatban a nyáron igazolt védő, vagy hogy bárki is nyomást gyakorolt volna rá, hogy a magyar válogatottat válassza a román helyett.

Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A MOL Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Rus Adriánon kívül Georgi Milanov, Visar Musliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni – nyilatkozta a felmerült kérdésekkel kapcsolatban Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu oldalán.