Peter Zulj érkezéséről a minap számolt be az osztrák sajtó, délután pedig hivatalos lett a csapatváltása: A török Basaksehir és a MOL Fehérvár FC megállapodása értelmében a Vidiben folytatja pályafutását a 11-szeres osztrák válogatott középpályás.

A középpályára mindenképp szerettünk volna olyan játékost igazolni, aki megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és azonnal bevethető. Bízom benne, hogy Peter gyorsan beilleszkedik és a csapat erősségévé válik. A beilleszkedésben sokat segíthet az is, hogy az osztrák válogatottnál és a Sturm Graznál vezetőedzőnkkel, Szabics Imrével korábban már dolgozott együtt – mondta a klubhonlapnak az új igazolásról Sallói István sportigazgató.

Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhatok, már elsőre is nagyon tetszik a stadion és látom, hogy a körülmények adottak a profi munkához. Gyorsan bizonyítani szeretném, hogy a Vidi erőssége leszek, de mivel számomra mindig a csapat a legfontosabb, az elsődleges célom, hogy eredményesek legyünk tavasszal. Szabics Imrét ismerem Ausztriából, de a csapattársak között is lesz ismerős arc, Makarenkóval az Anderlechtnél játszottunk együtt. A magyar bajnokság sem ismeretlen számomra, az erőviszonyokkal korábban is tisztában voltam és tudtam, hogy a Fehérvár nagy célokért küzdő klub – nyilatkozta a szerződés aláírása után Peter Zulj.

Zulj a Salzburg, a Linz és a Rapid Wien utánpótláscsapataiban nevelkedett, a felnőttek között 17 esztendősen, a Rapid második csapatában mutatkozott be. A Wolfsberger AC színeiben debütált az osztrák Bundesligában, amelyben később Európa Liga-selejtezőn is pályára lépett. Megfordult az FC Admira Wacker Mödling és az SV Ried színeiben is, majd 2017-ben a Sturm Grazba igazolt. Oroszlánrészt vállalt a Sturm 2018-as Osztrák Kupa-győzelméből is, a szezon végén pedig az év játékosának is megválasztották. Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőkön is pályára lépett. 2018 telén a belga Anderlechthez, 2021-ben a török Göztepe, majd a Basaksehir csapatában játszott. Az osztrák felnőtt válogatott mezét 11-szer ölthette magára.

Zulj kölcsönbe érkezik Székesfehérvárra, a klubnak opicós joga van nyáron a középpályás játékjogának megvásárlására.

Az Újpest legjobbját NB I-es riválissal is hírbe hozták, két távozó és egy érkező Kisvárdán – hazai átigazolási hírek