A román élvonal 2019/20-as kiírásának alapszakaszát 10 góllal zárta a Viitorul 26 éves támadója, Gabriel Iancu, aki a play-off osztályozó csoportjában további 8 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, így három fordulóval a zárás előtt vezeti a góllövőlistát.

Ennek következtében egyáltalán nem meglepő, hogy a sport.ro információi szerint több környező ország csapatának figyelmét is felkeltette a támadó. A konstancaiak sportmenedzsere, Gheorghe Hagi, természetesen mindenáron megtartaná egyik legjobbját, de ha befut érte egy megfelelő vételi ajánlat, a fizetésekkel biztosan nem fog tudni versenybe szállni.

Természetesen meg akarom tartani Iancut, nagy büdzsével rendelkezünk, de a szomszédos országok fizetőképességével nem tudunk versenyezni. A szomszédaink folyamatosan felvásárolják a játékosainkat. Az első és legfontosabb feladatunk, hogy fel kell vennünk a harcot gazdaságilag a körülöttünk lévőkkel, ezt követően beszélhetünk csak a nyugati országok szintjéről – idézi Hagit a sport.ro.

A lap úgy tudja, hogy a szezon korábbi szakaszaiban Magyarországról a MOL Fehérvár FC és a Ferencváros is figyelemmel kísérte a játékos teljesítményét, de Bulgáriából a Levszki Szófia és a Ludogorec radarjára is felkerült a támadó, csakúgy, mint néhány lengyel, szerb, török és cseh csapat esetében is. A román lap kiemeli, hogy Iancuért 1 millió eurót kér klubja, azonban az eddigi ajánlatok még nem haladták meg az 500 ezer eurót, így jelenleg nagy esély mutatkozik a maradására – a cikk arra nem tér ki, hogy mely együttesek tettek ajánlatot az említettek közül a labdarúgóért.