Szabics Imre vezetőedző a MOL Aréna Sóstóban megrendezett zárt kapus mérkőzésen a Kovácsik – Nego, Lüftner, Musliu, Hangya – Alef, Kovács I. – Evandro, Nikolics, Csoboth – Zivzivadze kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Az első félidőben mindkét együttesnek voltak lehetőségei, de gól semelyik próbálkozásból sem született.

A félidőben a vendég zalaegerszegiek sort cserélték, míg Szabics cseréit a 60. perc körül küldte pályára, ekkor Kojnok, Dinnyés, Heister, Szendrei, Makarenko, Funsho, Dárdai és Petrjak érkeztek a fehérvári csapatba. A találkozó egyetlen gólja közvetlenül a cserék előtt történt, amikor Grezda jobboldali beadására Szalay érkezett és eldöntötte a meccset.

Ezt követően az eredmény már nem változott, így a ZTE egy góllal nyert.

Felkészülés, MOL Aréna Sóstó

MOL Fehérvár FC-ZTE FC 0-1 (Szalay 58.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Lüftner, Musliu, Hangya – Alef, Kovács I. – Evandro, Nikolics, Csoboth – Zivzivadze
Csereként lépett pályára: Kojnok, Dinnyés, Heister, Szendrei, Makarenko, Funsho, Dárdai és Petrjak

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Sankovic, Halilovic – Meshack, Spoljaric, Milovanovikj – Zimonyi
Csereként lépett pályára: Köcsem, Rebernik, Sebestyén, Papp L., Szalay, Gergényi, Halmai, Zekaj, Zsóri, Tajti, Bobál D., Grezda

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC vezetőedzője):Az első, ZTE elleni felkészülési mérkőzésünk fő célja az volt, hogy a játékosok a száraz futás helyett meccsterhelést kapjanak, hiszen nincs sok időnk a bajnoki rajtig. Elégedett vagyok azzal, amit láttam a játékosoktól. 60-30 perc arányban osztottuk el köztük a játékidőt, a következő mérkőzésen, a Sturm Graz megfordítjuk a két csapatot, majd a Gyirmót elleni utolsó edzőmeccsen már 90 percet fognak játszani a játékosok. Az utolsó két és fél hétben azt szeretnénk elérni, hogy készen álljunk a bajnoki rajtra. (molfehervarfc.hu)

Hivatalos: BL-tapasztalattal rendelkező válogatott középpályást szerződtetett a Vidi