Szombaton az Újpest ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzés után ezúttal a cseh bajnok Slavia Praha otthonában lépett pályára a MOL Fehérvár FC.

A fehérváriak már a 9. percben megszerezték a vezetést, miután 7. percben Evandrót rúgták fel a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amit a nyáron szerződtetett Zivzivadze értékesített. A 20. percben Fiolával ütközött egy cseh játékos a fehérváriak tizenhatosán belül, a támadó a földre került, a csehek tizit reklamáltak, de mivel nem történt szabálytalanság, a spori nagyon helyesen továbbot intett. A 35. percben Hangya továbbított Hourinak, aki 25 méterről alig lőtt fölé – tudósított a molfehervarfc.hu.

Fordulás után a 48. percben egyenlítettek a csehek – Stanciu 22 méterről, kapásból óriási gólt lőtt egy szögletet követően. Tíz perccel később átvették a vezetést, a két perccel ezelőtt csereként pályára lépő Petar talált a fehérváriak kapujába 13 méterről. Hat perc múlva már kétgólosra nőtt a cseh bajnokcsapat előnye, ezúttal Masopust 24 méterről lőtt kapásból a bal alsóba.

A hajrára fordulva Tomás megkapta a második sárgáját, de mivel barátságos meccsről van szó, beállhatott a helyére egy prágai játékos. A 83. percben Petrjak vitte el a labdát két cseh védő mellett, akik egymást lökték fel, az ukrán szélső beadása veszélyes volt, de nem végül a fehérváriaknak nem sikerült újabb gólt szerezniük.

Felkészülési mérkőzés, Thermen Arena Frauenkirchen

Slavia Praha-MOL Fehérvár FC 3-1 (Stanciu 48., Musa 58., Masopust 64., ill. Zivzivadze 9. – büntetőből)

Slavia Praha: Kolár – Coufal (Frydrych 82.), Zima, Karafiát (Takács 73.), Boril (Dorley 79.) – Holes (Malinsky 82.), Sevcík (Hovorka 64.) – Masopust (Beran 64.), Stanciu (Mick van Buren 64.), Provod (Lingr 82.) – Tecl (Musa 64.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Stopira, Rus, Fiola – Houri, Pátkai Petrjak, Evandro, Nego – Zivzivadze (Kovács 66.)

Edzőmeccsek: Nagy MTK-feltámadás az Újpest ellen, a Fradi legyőzte a Sturm Grazot; Honvéd-vereség bajnoki főpróbán – videó