Az első tíz perc német mezőnyfölénnyel, de komolyabb helyzet nélkül telt el. A félidő felét átlépve Blum távoli, pattogós lövését védte Kovács, majd a 31. percben ismét a fehérvári kapusnak akadt dolga – ezúttal Blum 13 méterről eleresztett lövése ment a kapu mellé – olvasható a molfehervarfc.hu tudósításában.

A szünetben Joan Carrillo nem cserélt, a németek viszont sort cseréltek. Egy óra elteltével Hangya szabálytalankodott Wintzheimerrel szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Pantovic váltotta gólra – Kovács érezte az irányt, de nem tudta védeni a jól helyezett lövést (0-1). A 70. percben öt cserével frissített csapatán a fehérváriak mestere.

A 83. percben kétgólosra növelte előnyét a bochumi csapat. Thomas Eisfeld tekert kapu elé egy szabadrúgást, Robert Tesche pedig néhány méterről, teljesen üresen lőtt a hálóba. Négy perccel később még Petrjak szabadrúgása után Pátkai fejelt kapura, a bochumi hálóőr nagyot védett.

A MOL Fehérvár FC legközelebb szombaton, a VfB Stuttgart ellen folytatja a spanyolországi edzőmeccsek sorát.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, La Línea

MOL Fehérvár FC VfL Bochum 0-2 (Pantoci 62., – 11-esből, Tesche 83.)

MOL Fehérvár FC: Kovács – Hangya, Vinícius (Stopira 70.), Musliu (Juhász 76.), Fiola (Tamás O. 70.) – Milanov, Elek, Nego (Petrjak 70.) – Funsho (Szabó L. 76.), Hodzic (Zsóri 70.), Kovács (Pátkai 70.)

VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Soares, Lorenz, Decarli, Losilla, Zoller (Celozzi 46.), Blum (Pantovic 46.), Fabian (Tesche 46.), Janelt, Ganvoula

Felkészülés: Ikszelt a Fradi, kettőt vágott a Honvéd a BL-csapatnak – eredmények, videó