Szombaton a Vidi és az Újpest is két alkalommal lép pályára felkészülési találkozón, a két csapat az első meccsét pedig épp egymás ellen vívta délelőtt – délután a fehérváriak a Slavia Praha ellen, míg a lila-fehérek az MTK ellen mérkőznek meg.

A molfehervarfc.hu tudósítása szerint körülbelül 500 néző látogatott ki a MOL Aréna Sóstóba, amely közönsége két fehérvári lehetőséget is láthatott az első tíz percben, de mindkét alkalommal lest jelzett az asszisztens. A 14. percben Gigic 15 méteres kapáslövését óriási bravúrral védte Rockov a bal alsó sarok elől. Hét perccel később Géresi szép csellel becsapta védőjét, majd 15-ről megcélozta a bal alsót, Pajovics bravúrral védett.

Az ivószünet után nem sokkal Bolla hajszálpontos beadását fejelte Nikolics 7 méterről védhetetlenül az Újpest kapujába – a partjelző zászlaja azonban ezúttal is már a magasban volt, ismét les! A második játékrész elején egy szép akció végén Nikolov lőtt kapu mellé Funsho beadását követően 14 méterről, majd Bolla beadását Nikolics lőtte közelről kapura, Pajovics bravúrral védett.

A hajrára is megélénkültek az események, a 88. percben Rossy iramodott meg a jobb szélen, majd eleresztett egy sistergős bombát, Rockov óriási bravúrral védett, a 90. minutumban azonban a túloldalon Hodzic nem hibázott, miután szépen lefordult az emberéről, majd 15 méterről a bal kapufára lőtt, a labda onnan a kapuba pattant.

Felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 1-0 (Hodzic 90.)

Vidi: Rockov – Bolla, Vágó, Musliu, Zeke – Nyári, Nikolov – Bamgboye, Hodzic, Géresi (Major, 75.) – Nikolics.

Újpest: Pajovic – Kastrati, Sedlacek, Bjelos (Rossy, 66.), Csongvai – Sedlacek, Szakály P. – Stieber Z. (Rácz, 62.), Koszta, Calcan – Gigic.

A Vidi a portugál élvonalból erősíthet – brazil kiszemeltjük van