A MOL Fehérvár FC szerb utánpótlás-válogatott középpályása, Danilo Pantic tavaly nyáron nagy reményekkel érkezett a Vidi, kölcsönben, vételi opcióval került a Chelsea-től a fehérváriakhoz. A 23 éves játékos az akkori vezetőedző, Marko Nikolic kifejezett kérésére érkezett Székesfehérvárra. Ősszel összesen kilenc bajnokin, és három kupatalálkozón lépett pályára, ezeken gólt nem szerzett.

A csakfoci.hu információi szerint a fehérvári klub nem érvényesíti a játékos szerződésében szereplő opciós jogát, s ezért visszatérhet a londoniakhoz.

Szerbiai forrásokból úgy értesültünk, hogy a Chelsea nem tart igényt Pantic szolgálataira, és a Partizan Belgrád a téli átigazolási időszakban kivásárolhatja a 2021 nyaráig érvényes szerződéséből.

Pantic távozását sejteti, hogy a spanyolországi edzőtáborba sem tartott 26 fős kerettel, és csak a második csapattal kezdené meg a felkészülést a tavaszi idényre.

A Transfermarkt által 1,8 millió euróra (hozzávetőlegesen 600 millió forintra) taksált Pantic pályafutását a Partizan Belgrád csapatában kezdte, de élvonalbeli bemutatkozása után, már 18 évesen szerződtette a Chelsea. A londoni klub előbb a holland élvonalbeli Vitesse-nek, majd a szintén holland Excelsiornak adta kölcsön, ezekben az együttesekben azonban többnyire epizódszereplőnek számított.

2017 és 2019 között ismét nevelőegyesületében kapott lehetőséget, a Partizannál összesen 115 mérkőzésen 15 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. A szerb utánpótlás-válogatottakat sorra végigjárta, alapembernek számított az U21-eseknél, ahol 13 meccsen 3 gól és 1 gólpassz a mérlege.

Hivatalos: Megvan a Vidi téli szerzeménye – leigazolták a Bűvészt