A guiaesportes.com.br információi szerint a brazil élvonalban 63 ponttal a hatodik helyen végző Sao Paolo szélsője, Leonardo Natel Vieira, azaz Léo Natel négy klub érdeklődését is felkeltette.

A középpálya két szélén is bevethető 22 éves játékost a MOL Fehérvár FC, a bolgár Ludogorec, a  görög Panathinaikosz és a ciprusi APOEL – utóbbi végleg – szerződtetné, miután szerződése június 30-án lejár.

A portál értesülései szerint a Sao Paolo három csapat ajánlatát elutasította, mivel ezeket alacsonynak találta, és Natel január elején előszerződést írt alá a ligarivális Corinthiansszal.

Natel 2015-ben kezdte pályafutását a Benfica ifjúsági csapatában, innen 2016 júliusában kölcsönbe került a Sao Paolo akadémiájára, majd az ABC elleni brazil kupameccsen bemutatkozhatott a felnőtteknél. Ugyanebben az évben – lapértesülések szerint 135 ezer euróért – végleg megszerezte a Sao Paolo, és a Ponte Preta ellen debütálhatott a bajnokságban. 2017 telén kölcsönadták a Fortalezának, azonban 2018 májusában felbontották a szerződését.

A 2018/2019-es szezont az APOEL-ben töltötte kölcsönben, melynek színeiben ciprusi bajnoknak mondhatja magát – összesen 28 tétmeccsen lépett pályára, 8 gólt szerzett.

Egy összeállítás Léo Natelről:

 

Fehérvár: “Nem hiszem, hogy kitöltöm a szerződésem” – az alapembernek nem elég a második hely