“A Dinamo Kijev ékköve” – néhány hónapja így jellemezték azt a Mykola Shaparenkót, aki ukrajnai sajtóhírek szerint az OTP Bank Ligában köthet ki. A lapinformációk szerint a 20 éves középpályás legfőbb kérője a MOL Fehérvár FC.

Shaparenko az ukrán élvonalbeli Mariupolban kezdte profi pályafutását, de már 18 évesen szerződtette a Dinamo Kijev, amely az elmúlt két idényben sűrűn játszatta is a fiatal középpályást. Két év alatt 31 bajnokin lépett pályára az elsősorban támadó feladatokkal ellátott középpályás, aki meg is hálálta a bizalmat, hiszen 6 gól és 4 gólpassz szerepelt a neve mellett, nem véletlenül tartják az ukrán foci egyik legnagyobb reménységének – 16 évesen minden idők második legifjabb gólszerzője lett az ukrán élvonal történetének.

A játékos fiatal kora ellenére 4 alkalommal már a felnőtt válogatottban is játszhatott.

A technikás és a befejezésekben, illetve a kiszolgálásban is jeleskedő Shaparenko értékét 3,5 millió euróra taksálja, ezzel ő lehetne az NB I legértékesebb játékosa, ha valóban a magyar élvonalban köt majd ki a nyári hajrában.

Az elmúlt években olyan csapatokat emlegettek már kérőjeként, mint a Chelsea, az Arsenal, a Manchester United vagy épp a Crvena Zvezda.