Pascal Struijk 2018 januárjában igazolt a Leeds Unitedhez az Ajax Amszterdamtól, de a fiatal középső védő azóta nem igazán tudta beverekedni magát az első csapatba, az U23-as keretben számoltak vele elsősorban, a korosztályos gárdával meg is nyerte a regionális bajnokságot.

Ugyanakkor az angol másodosztály rájátszásában az argentin menedzser, Marcelo Bielsa már a kispadon lehetőséget adott a holland tehetségnek, a Derby County elleni párharc során mind a két meccsen a keretben volt a bekk.

Épp ezért tartaná meglepőnek a “The Boot Room” nevű szakportál, ha Struijk épp most hagyná el a Leedset a MOL Vidi FC kedvéért.

“Most elég furcsa lenne, ha Struijk végleg elhagyná a Leedset. Végre elérte az áttörést azzal, hogy bekerült az első keretbe a playoff során, a kispadon ült a Derby County elleni meccseken. Másrészről egy kölcsönszerződés előnyös lehet a számára, hiszen Magyarországon jobb esélye lenne a csapatba kerülésre, mint a Unitednél, ahol edzője Aapo Halmét favorizálta inkább helyette. Bárhogyan is lesz, a szerződése 2021-ig szól a Leedsnél, így a klub kezében lehet a döntés” – írja a lap.