A portugál José Gomes 2013 januárjában lett neves honfitársa, Paulo Sousa utódja a Videoton FC kispadján, ám végül jelentős eredményt nem sikerült elérnie a székesfehérvári csapattal. Egy Ligakupa-ezüst és egy bajnoki 4. hely fűződött a nevéhez Magyarországon, végül 2014 tavaszán bontott vele szerződést a székesfehérvári klub.

Az itthon elsősorban emlékezetes nyilatkozatával (lásd a videót) nevet szerző, ma már 49 éves tréner azóta Szaúd Arábiában, az Emírségekben, Angliában és Portugáliában is dolgozott, jelenleg a hazája élvonalában szereplő és ott a 14. helyen álló Maritimo kispadján ül.

Gomes a Tribuna Expresso nevű portálnak hosszasan nyilatkozott életéről és karrierjéről, az interjúban pedig szóba került pályafutásának magyarországi állomása, a Videoton és Székesfehérvár is.

Elég jól sikerült a belépőm a csapatnál, jól is fogadtak, tetszett az embernek az a támadó futball, amit játszatni akartam és a futballistáknak is az a szabadság, amit a pályán megkaptak. Rögtön jó eredményeket is értünk el. A következő idényben azonban problémáink akadtak – voltak gondok az első szezonban is, de azt akkor a klubhoz közel álló magyar miniszterelnök segítségével is sikerült megoldanunk. Ha valami probléma volt, elmentem a házába, amihez igen közel laktam, ettünk egy kis sonkát a spejzben és közben megbeszéltük, mi a teendő. Voltak is gondok a szervezettséggel, a menedzsementtel, az átigazolásokkal, olyan dolgok, amelyeket jó lett volna alaposan átbeszélni a klubon belül, de végül nem igazán jártam sikerrel.

Én pedig úgy láttam, ezen körülmények között, ilyen feltételek mellett nem fogunk soha a bajnoki címért küzdeni. Én pedig megmondtam, hogy ha nem az első hely a cél, nem maradok.

Azt is megmondtam, hogy a Videotonnak szüksége volna egy sportigazgatóra, aki közöttem és a klubvezetés között elhelyezkedve végzi a munkáját. Ők nem értettek velem egyet, így eljöttem. A következő idényben hoztak is egy sportigazgatót, igazoltak pár jó futballistát és meg is nyerték a bajnokságot… – tette hozzá a szakvezető.