Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől a perctől kezdve azért dolgozunk mindenkivel közösen, hogy sikeres csapatot építsünk – mondta Sallói István, a MOL Fehérvár FC új sportigazgatója a molfehervarfc.hu-nak.

– Három átigazolási időszakban gondolkodom jelenleg, abból az első már kicsit csonka, értem ezt úgy, hogy nagyjából a középen járunk így július végén és eddig nem realizálódott az összes átigazolás. Most ősszel az a cél, hogy lőtávolon belül maradjunk, majd télen egy agresszív átigazolási politikával tovább erősítsük a csapatot. A keretre ráfér a vérfrissítés, akár 8-10 új labdarúgó is érkezhet a következő egy évben. Motivált, rátermett játékosokra van szükségünk, akik megfelelő módon tudják képviselni a Vidit.

Garancsi István tulajdonos úrral is egyeztetve tudom mondani, hogy középtávú cél a bajnoki cím visszahódítása és az, hogy valamelyik európai csoportkörbe bejussunk. Emellett a klubvezetés elvárása, hogy válogatott szintű magyar játékosok is legyenek a keretben, így ezeket szem előtt tartva kell megfelelő minőségű csapatot összerakni.

– A jelenlegi legnagyobb nehézséget az okozza, hogy időszűkében vagyunk, a szakmai stábnak pedig most azonnal bevethető játékosok kellenek. Mégsem szabad azonban elhamarkodottan dönteni és hosszú távon lekötni magunkat olyan labdarúgókkal, akik nem tudnak hosszú távon segíteni a klubnak. Jelenleg 14 egészséges, felnőtt korú mezőnyjátékos áll a vezetőedző rendelkezésére, ez nem elég. A nehézségek ellenére mennyiségben és minőségben is javítanunk kell a keret összetételén.

Vidi: Bejelentették Kovács Zoltán utódját, megvan az új sportigazgató – hivatalos

Sallói beszélt a tervekről is.

– A Vidinek korábban is voltak remek eredményei, de a mögöttünk hagyott bő tíz évben az új tulajdonosi körnek és az itt dolgozó emberek munkájának köszönhetően Magyarország egyik legmeghatározóbb csapatává vált. Ez magával hozta azt, hogy mind a szurkolók, mind a közvélemény, mind a szakma automatikusan bajnoki címet, vagy kupagyőzelmet vizionál Székesfehérvárra. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen aki a profi sportban dolgozik, annak tudnia kell nagy nyomás alatt teljesítenie, azonban minden klub életében vannak olyan szezonok, amelyek az átmenetről szólnak.

Jelenleg azt tudom mondani, hogy a szakmai stábbal közösen azon dolgozunk majd, hogy ezt az átmeneti időszakot minél gyorsabban és sikeresebben abszolváljuk, hogy újra ténylegesen bajnoki címért küzdhessen a csapat.

– A Ferencváros az elmúlt két évben nagyon megerősödött, sokat kell dolgoznunk azért, hogy ismét versenyképesek legyünk. Ehhez viszont minden adott Fehérváron, szóval a következő átigazolási időszakokban közelebb kell kerülnünk hozzájuk, majd hosszútávon szeretnénk meg is előzni riválisunkat.

A teljes interjú itt olvasható.