Adrian Rus emlékezetes módon lett végül kettős állampolgárként román válogatott játékos, de ezúttal már nem ez volt a téma szülőhazájában, hanem természetesen a koronavírus-járvány és az azzal járó (magyarországi) karantén.

Magyarországon nem túl sok ember fertőzött még egyelőre, nagyjából 80 (azóta a szám sajnos 131-re emelkedett – a szerk.), viszont volt már több haláleset is, nem úgy, mint Romániában. Komoly szigorítások vannak már, de példáué a kávézók és az éttermek délután 3-ig még nyitva lehetnek.

Nekünk is nagyon szigorúan meg lett mondva a hatóságok által, mit kell és szabad tennünk. Elég komoly volt az üzenet, de érthető is, hiszen mi közszereplők vagyunk, nekünk példát kell mutatnunk. A magyar játékosoknak ez a helyzet talán picit könnyebb, nekünk, küföldieknek nehezebb, hiszen nem is hagyhattuk el Magyarországot, nem utazhattunk haza.

Igaz, otthon meg azonnal karanténba kellett volna vonulnom – mondta Rus a romániai Telekom Sportnak.

A 24 éves, szatmárnémeti születésű futballista röviden arról is nyilatkozott, miért hiúsult meg tudomása szerint a Vidi komolynak tűnő téli igazolása, amikor is a bukaresti FCSB-ből kiszemelt Dragoș Nedelcu végül nemet mondott a fehérváriaknak.

Beszéltem Dragossal, mielőtt elutazott volna ide, elmondtam neki, hogy ez egy profi klub, ahol minden körülmény adott a jó teljesítményhez. Ő annyit mondott aztán, hogy ő is igen meggyőzőnek talált mindent, kedvesen is viselkedtek vele a csapatnál, de egyébként dolgokban végül nem tudtak megegyezni. De erről inkább őt kellene kérdezni, többet tud, mint én – tette hozzá Rus, aki hat NB I-es mérkőzésen (legutóbb decemberben) és 3 Magyar Kupa-találkozón játszott eddig az idényben.