Mint ismeretes, román sajtóhírek szerint már orvosi vizsgálatokon vett részt Székesfehérváron a MOL Fehérvár FC-vel hírbe hozott 22 éves középpályás, Dragos Nedelcu, akivel kapcsolatban a kinti lapok azt is megírták, hogy a szezon végéig, 500 ezer euróért kölcsönben érkezik az NB I-es csapathoz, majd nyáron a 1,5 millió eurós vételi opció révén akár végleg is maradhat. Nemrég jelenlegi klubja, az FCSB hírhedt elnöke, Gigi Becali kissé fellengzős nyilatkozatában maga is elismerte, hogy jó eséllyel Magyarországra szerződik a 22 éves futballista.

Az egyik legnagyobb romániai spotlap, a Gazeta Sporturilor ehhez képest elég nagy fordulatról számol be “exkluzív” cikkében – megint csak Becalira hivatkozva -, azt állítva, hogy Nedelcu ugyan elfogadta a magyar klub ajánlatát, de még az aláírás előtt visszatáncolt, meggondolta magát, miután beszélt édesapjával. Ennek ellenére a portál sem zárta ki, hogy a fiatal középpályás mégis a Vidinél köt majd ki péntekig.

A fiú meggondolta magát! Beszélt az apjával és meggondolta magát. Azt mondta, nem akar sehová aláírni. Elment az orvosira, megcsinált mindent, de aztán így döntött. Ezt mondta nekem. De van még két nap arra (a cikk még szerdán éjjel született – a szerk.), hogy végleg eldöntse mit akar, addig aláírhat. Én nem fogok beleszólni, azt csinál, amit akar, én nem fogom rákényszeríteni semmire – mondta az FCSB elnöke.

Ahogy írtuk, Nedelcu iránt korábban a Rapid Wien és Sampdoria is érdeklődött, de az akkori szerint az olaszok visszaléptek az üzlettől, mert Becali 6 millió eurót kért érte, és ezután kezdett el engedni a vételárból.

Nedelcu 2017 nyarán igazolt a Viitorultól a bukarestiekhez, ahol összesen 66 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett. A román válogatottban 2016-ban debütált az Oroszország elleni felkészülés mérkőzésen, majd 2018-ban szintén edzőmeccsen lépett pályára Chile ellen.