A Stamford Bridge-en talán a két legjobb Vidi-játékos volt Juhász Roland és Loic Nego, utóbbi többször is megvillant a Chelsea ellen, a góltól sem állt messze, előbbit pedig még az angol közvetítésekben is kiemelték határozott védőmunkája miatt.

A végül 1-0-s londoni sikert hozó Európa Liga-csoportmeccset követően a magyar védő és a francia szélső is értékelte a történteket a találkozót sugárzó Sport TV-nek.

Juhász: “Picit bosszús vagyok, mert…”

A mi szemszögünkből az volt a cél, hogy próbáljuk megvalósítani, amit elterveztünk a meccs előtt – kezdte Juhász Roland. – Tisztában voltunk azzal, hogy ez a mérkőzés a védekezésről fog szólni, hogy ők fogják többet birtokolni a labdát. Nagyon jól zártunk az egész találkozó során, persze voltak helyzeteik, de nekünk is.

Már a BATE elleni mérkőzés után már mondtam, hogy az európai kupákban még inkább felértékelődik, hogyan használod ki a helyzeteidet.

Sajnálom, hogy így történt. A szurkolóink előtt pedig le a kalappal, óriási hangulatot teremtettek, amikor pedig fáradt a csapat, erőt adtak. Külön köszönöm nekik, hogy ennyien eljöttek!

A Chelsea az előzetes várakozásoknak megfelelően nem vetette be kezdőként legnagyobb sztárját, a belga Eden Hazard-t, de végül be kellett küldeniük a második félidő elején, még 0-0-s állásnál.

Előrefelé azért több hasonló kvalitású játékosuk van, de azért ő tényleg kiemelkedik. Érezhető volt a szurkolók ovációjából is, amikor ő beállt, hogy mekkora játékos ebben a csapatban is. Keresték azt, hogy hol tudnak fogást találni rajtunk, egy lepattanó labdát tudtak értékesíteni, ennyivel jobbak voltak. Picit bosszús vagyok, mert a végén ott volt előttünk is a lehetőség, de összességében azért büszke vagyok a csapatra – tette hozzá a volt magyar válogatott bekk.

Nego: “A szurkolók nélkül sokkal nehezebb lett volna”

Utóbbi gondolattal kezdte nyilatkozatát Loic Nego is.

Úgy gondolom, büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre. Megleptük a Chelsea-t, de hiányoztak a gólok, bár voltak lehetőségeink. Ők viszont egyszer betaláltak egy ügyes kombináció végén. Ők is voltak az esélyesebbek, de ezzel együtt elégedettek lehetünk a mutatott teljesítményünkkel.

Negónál rákérdeztek arra is, hogyan maradt ki az ő nagy lehetősége, amiből gól születhetett volna.

– Ez a nagy különbség a nagy játékosok és az átlagos játékosok között, hogy a döntő pillanatban mire képesek. Jól kerültem helyzetbe, de nem sikerült a befejezés, ennek egyáltalán nem örülök. 

A szélső a szurkolóiknak is üzent a londoni találkozót követően.

Hallottam őket és csak annyit akarok üzenni, hogy nagyon köszönjük! Tudom, hogy nagyon messziről jöttek el sokan idáig, azok mellett, akik esetleg itt laknak Londonban. Szívemből köszönöm nekik, hogy eljöttek! Óriási dolog volt így, előttük játszani. Nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Remélem, mindenhová követnek majd minket. 

Chelsea: “A Vidi felhúzott minket, tuti 11-es maradt el” – Sarri szerint nem játszottak jól