Kedd este beszámoltunk arról, hogy 2-2-s döntetlent játszott a Slovan Bratislava és a MOL Fehérvár FC Pozsonyban. A felkészülési mérkőzésen több alkalommal is feszültté vált a helyzet, a találkozó is úgy végződött, hogy egymásnak ugrottak a játékosok, a bíró pedig inkább a befejezés mellett döntött. A lefújást követően a két vezetőedző, Márton Gábor és Jan Kozák értékelte a meccset a Vidi klubhonlapján.

– Finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy szenvedélyes volt a mérkőzés – kezdte Márton. – Azért jöttünk, hogy gyakoroljunk, ez a meccs is a felkészülésünk részét képezte. Én azt szeretem, ha mindkét csapat a futballal foglalkozik.

Nyilván ha a játékosaimat provokálják és szétrugdossák, azt mondom, ne hagyják magukat, de erről nem is érdemes többet beszélni.

Az első félidőben kissé bátortalanul játszottunk. Volt egy 10-15 perces áramszünet, ekkor az ellenfél rúgott két gólt. Ebben a játékrészben mezőnyben is jobbak voltak nálunk. Szünetben bátrabb focit kértem a csapattól és a második félidőben sok mindent viszontláttam a pályán abból, amit az edzéseken gyakoroltunk. Összességében jó mérkőzést játszottunk, sikerült felvennünk a megfelelő iramot. Hogy kemény volt a mérkőzés az nem baj, hadd szokják a srácok. Hogyha egy csapat így fel tudja venni a kesztyűt és vissza tud jönni 2-0-ról, ahogy mi tettük, az nagyon pozitív.

– Nagyon intenzív mérkőzést játszottunk – mondta nyilatkozatában Jan Kozák, a pozsonyiak trénere. –Kemény összecsapásoknak lehettünk szemtanúi a pályán, ez is benne van a futballban, de ez a meccs is a felkészülésünket szolgálta. Az első félidőben megszereztük a vezetést, majd meg is dupláztuk az előnyünket. A második félidőben aztán egyenlített az ellenfél. Le kell vonnunk a következtetéseket és folytatnunk kell a felkészülést, hogy a szezon kezdetére megfelelő formába kerüljünk.”