Mint ismeretes, a MOL Fehérvár FC hazai pályán gól nélküli 120 perc után, büntetőkkel győzte le a francia élvonalbeli Stade de Reims csapatát az Európa Liga-selejtezők 3. fordulójában, így továbbjutott a playoffkörbe.

A találkozót követően így értékelt a két vezetőedző:

Márton Gábor (MOL Fehérvár):Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk már előzetesen is. Bármilyen formában is van jelenleg az ellenfelünk, mégiscsak egy nagyon nívós bajnokságban lépnek pályára hétről hétre. Óriásit melóztak a fiúk, nagyon nagyot küzdöttünk, helyenként jól játszottunk, helyenként voltak holtpontok, de összességében teljesen rendben volt a mérkőzés. A tizenegyes-párbaj már a hidegvér kérdése volt, ezúttal mi voltunk a nyugodtabbak, Ádám védéseivel, valamint Evandro, Stopira, Hodzic és Nego találataival megnyertük a mérkőzést és továbbjutottunk a playoff-körbe. A mai győzelmünket Kovács Zoltán sportigazgatónknak is ajánljuk születésnapja alkalmából.

David Guion (Stade de Reims):Egy igencsak robusztus ellenféllel találtuk szembe magunkat, öt hátvéddel állt fel a MOL Fehérvár FC. Nagyon sokszor védekeztek vonalban, nehéz volt megkerülni őket és még nehezebb volt helyzetbe kerülnünk. Amikor nálunk volt a labda, akkor is inkább csak kontrákból tudtuk megindítani a támadásainkat. Ellenfelünk nagyon jól zárta a tereket. A mi esetünkben leginkább a kezdeményezés hiányzott, valamint a játékunk minősége is sok kívánnivalót hagyott maga után. Gratulálok Márton Gábornak és csapatának a győzelemhez. (molfehervarfc.hu)

Európa Liga, selejtezőkör, 3. forduló

MOL Fehérvár FC – Stade de Reims 0-0 – 11-esekkel: 4-1

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro 68.), Petrjak (Hodzic 75.)

Reims: Rajkovic – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – V. Berisha (Touré 80.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis 62.), Dia, Kutesa (Donis 69.)