FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a Hajduk Split hivatalos oldalán jelentette be, hogy Valdas Dambrauskas lett a csapat új vezetőedzője, miután aki 2024 nyaráig szóló megállapodást írt alá a klubbal.

ELŐZMÉNYEK

A MOL Fehérvár FC a szezonban csak a negyedik győzelmét aratta az NB I-ben, miután a legutóbbi, 11. fordulóban a Paks ellen 2-1-re nyert Szabics Imre együttese. A tolnaiak elleni sikert megelőzően öt meccsből csak egyet nyertek meg a fehérváriak, igaz, hétvégén újra begyűjtötték a három pontot.

Az elmúlt időszak gyengébb szereplése ellenére sem jelentek meg sajtóhírek arról idehaza, hogy Fehérváron esetleg edzőváltásra készülnének, így némileg meglepő lehet az egyik vezető horvát lap állítása, mely szerint állítólag külföldi edzővel tárgyal a Vidi vezetősége.

Az Index.hr információi szerint a bolgár élvonalbeli Ludogorec korábbi litván vezetőedzője, Valdas Dambrauskas a MOL Fehérvár FC mellett a Legia Varsó csapatával is tárgyalásokat folytat. A 44 éves szakembert az elmúlt időszakban a Hajduk Splittel is szóba hozták, ám a horvát lap szerint ennél a klubnál már letettek Dambrauskas szerződtetéséről, mivel egy olyan fizetési kategóriába lépett a Ludogorecnél az elmúlt évek során, amelyet a Hajduk nem tudna kielégíteni.

A horvát lap állítja, Dambrauskas a MOL Fehérvár FC és a Legia Varsó ajánlatát is fontolóra veheti. A litván trénernek voltak megkeresései az arab világból is, azonban őt szakmailag egyelőre nem érdeklik az ilyen jellegű ajánlatok. A lap úgy tudja, jelen állás szerint a Legia ajánlata élvez prioritást a litván szakvezetőnél.

Dambrauskas október eleje óta szabadon “igazolható“, miután a szerb Crvena zvezda ellen elveszített EL-csoportmeccs után menesztették a posztjáról. Pályafutása során dolgozott hazájában a Zalgiris és az Ekranas vezetőedzőjeként, valamint megfordult a lett RFS-nél is. Rövid kitérő erejéig a litván U19-es válogatottat is irányította.