Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 4-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a Haladás-DVSC  mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást,  mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150.000 Ft, a DVSC-t, mint visszaesőt,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft, pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Puskás Akadémia-Videoton FC  mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t,  mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a mérkőzés játékvezetőjének és más sportszervezetnek a szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Diósgyőr-Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt,  mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél  szidalmazása) és tárgy játéktérre dobásáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB az Újpest-FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért,  szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és a mérkőzés lefújása  után szurkolójának játéktérre történt berohanásáért  2.000.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

A FEB tárgyalás megtartása után Mursits Roland (Cegléd) ellen elrendelt fegyelmi eljárást, mert a fegyelmi vétség elkövetése nem állapítható meg, megszüntette. Az ügyről néhány napja ITT írtunk bővebben!

Papp Szilárd (Szolnok) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Varga Attila vezetőedző (Siófok) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Tóth Szilveszter (Nyírbátor), mert a mérkőzés játékvezetőjének személyére sértő kifejezést használt, majd a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 4, Barna Zsolt (DPASE), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Kovács Dávid (Szekszárd) 1, Lakatos Gergő (Kaposvár), mert  rácsúszott ellenfele lábára, akinek sérülést okozott 3   soron  következő férfi felnőtt  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Csepel – Érd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100.000 Ft, az Érdet szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.