Honvéd – DVSC, 18:00

Giuseppe Sannino (Honvéd):Korábban is említettem már, hogy nem szeretek sokat beszélni a meccsek előtt, egy ilyen kezdés után pedig főleg nem, hiszen a pályán kell bizonyítanunk. Nekünk kell megtalálni az okokat, és a megoldást is, s nincs más lehetőségünk, mint a kihúzni magunkat ebből a nehéz helyzetből, ehhez pedig jó eredményre van szükségünk. Mindenki akarja a sikert, s szeretnénk végre boldoggá tenni a drukkereket, többet érdemelnek ennél és tartozunk nekik a jó eredménnyel. (honvedfc.hu)

Herczeg András (DVSC):A Kisvárda elleni szezonnyitón, valamint a Zalaegerszeg elleni bajnokin is jó mérkőzést játszottunk. A kék-fehérek elleni összecsapás izgalmasra sikeredett, gólokat lőttünk, helyzeteket dolgoztunk ki, úgy vélem, jó teljesítményt nyújtottunk. Bízom benne, hogy a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésen is tudjuk folytatni ezt a szériát. Úgy gondolom, jó játékosokból áll ellenfelünk, ráadásul visszatért Davide Lanzafame is, aki bármely csapatban központi szerepet töltene be. Jó labdarúgó és versenyző típus, magas hőfokon ég, a játéktudása is kiemelkedő, valamint mentálisan nagyon erős. Az egész csapatra figyelnünk kell, de mindenképp úgy készülünk, hogy rangadót játszunk a kispestiekkel. Nem szabad kiindulni abból, hogy nem sikerült jól a Honvéd rajtja, hisz tavaly nagy versenyfutásban voltak velünk a dobogóért. Nagyon komoly meccs vár ránk. (dvsc.hu)

Kisvárda – Újpest, 18:00

Miriuta László (Kisvárda):Nemcsak ilyenkor, hanem akkor is szerénynek kell maradni, amikor három-négy meccset megnyer egy csapat zsinórban. Mert attól, hogy nyertünk a Honvéd otthonában, ugyanaz a csapat vagyunk, mint addig. Megint remek erőkből álló ellenféllel találjuk magunkat szemben, ezt az Újpest eddigi, általam is megnézett mérkőzései is bizonyítják. Jó játékosok alkotta masszív együttes érkezik hozzánk, amely tavaly is nagyon jól szerepelt. Ami bennünket illet, jól játszottunk a Honvéd ellen, de a győzelemnek is van tanulsága, legfőképpen az, hogy az utolsó öt percben is figyelnünk kell. A hosszabbításban sem lehet hagyni az ellenfelet olyan helyzetekhez jutni, mint amilyen Davide Lanzafaméé volt, nem tudom hogyan viseltem volna, ha akkor kiegyenlít az ellenfél (…) Benne van a pakliban, mert az Újpest is a biztonságot tartja szem előtt és mi sem szeretnénk fejjel a falnak rohanni. (kisvardafc.hu)

Paks – MOL Fehérvár FC, 18:00

Szivics Tomiszláv (Paks):Egy olyan sorozatban vagyunk, hogy hétről hétre, egyfolytában nagy csapatok ellen lépünk pályára. A Fehérvár a találkozó esélyese, ugyanakkor küzdeni fogunk magunkért, a klubért, a szurkolókért és a városért. Eddig is keményen harcoltunk bárki ellen játszottunk, most is így fogunk cselekedni. (paksifc.hu)

Marko Nikolic (MOL Fehérvár FC):Természetesen örülünk a jó bajnoki rajtnak, de még nagyon a szezon elején vagyunk, szóval alázatosan és keményen folytattuk a munkát és készültünk a Paks ellen. Azt jól tudjuk személyes tapasztalatból is, hogy a hazaiak képesek megnehezíteni mindenki dolgát, így nehéz találkozóra számítok. Az örömteli a mi részünkről, hogy a három győzelemmel járó kilenc pont mellett 11 alkalommal voltunk eredményesek – ez majdnem meccsenkénti négygólos átlag -, de arra azért figyelnünk kell, hogy olyan könnyű gólokat ne adjunk majd az ellenfélnek, mint az tettük például a Kaposvár és a DVTK ellen. Ahogy azt mondtam korábban, egyre több játékosunk kerül jó formába, ez megkönnyíti a mi, és megnehezíti az ellenfeleink dolgát, hiszen nehezebb felkészülniük arra hogy milyen összeállításban lépünk majd pályára. Ma este is szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat, és három ponttal szeretnénk hazatérni majd Paksról! (molfehervarfc.hu)

Ismeretlen diagnózist állítottak fel a Vidi nyári igazolásának – ezért volt közel a magyar válogatottsághoz

DVTK – Mezőkövesd, 18:00

Fernando Fernández (DVTK):A mezőkövesdiek kiváló eredménysorral kezdték a bajnokságot, a tabella második helyezettje érkezik Diósgyőrbe, ezért újabb kemény mérkőzésre számítok. Több szempontból is különleges mérkőzést láthatunk majd. Egyrészt egy megyei vetélytárssal találkozunk, és az ilyen meccsek mindig kiemelkednek a többi közül, másrészt azt se felejtsük el, hogy az előző bajnokságban egyszer sem tudtuk legyőzni a Mezőkövesdet: idegenben kétszer vereséget szenvedtünk, itthon pedig döntetlenre végeztünk. Ami minket illet, a Honvéd elleni sikeres rajt után az Újpest és a Fehérvár ellen sem sikerült pontot szerezni. Szombaton azonban ismét a szurkolóinkkal közösen szeretnénk ünnepelni a találkozó után, a három pont megszerzéséhez pedig mindent ki kell adnunk magunkból. Dušan Brković piros lapját követően nem léphet pályára, de éppen azért bő a keret, hogy az ehhez hasonló esetekben se okozzon gondot bárki helyettesítése. Nem vártam a mezőkövesdiektől, hogy kémet küldenek a pénteki edzésre, úgy gondoltam, nincs szükségük ilyen megoldásokra. Nekünk edzőknek jobban kellene tisztelni egymás munkáját. A kezdőcsapatot ezért már most elárulom, hogy könnyebb legyen felkészülni ellenünk: Danilović – Shestakov, Ndzoumou, Karan, Vági – Tóth Ba., Márkvárt – Ternován, Korbély, Tajti – Prosser. (dvtk.eu)

Kuttor Attila (Mezőköved):Eddig meseszerűen kezdődik számunkra a bajnokság, hiszen, bár mindig csak egy mérkőzésben, az éppen aktuálisban gondolkodunk, de nagy öröm kimondani, hogy háromból három győzelemnél tartunk. Természetesen ennek köszönhetően, remek a hangulat a csapat háza táján, és az öltözőn belül, de nem szabad csak ebből kiindulni. Szerencsére mindenki tisztában van vele, hogy minden meccs más, ezért az előttünk álló játéknap is egy teljesen új, és más feladata lesz számunkra. Továbbra sem számolgatunk, nem nézzük a tabellát, és azt sem, hogy hogyan állunk. Ahogyan fentiekben is említettem, mindig a következő meccset szeretnénk megnyerni, aztán majd meglátjuk, mire megyünk vele. Diósgyőrben is ezzel a céllal lépünk pályára, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, nem lesz könnyű dolgunk a házigazdával. Nehéz mérkőzésekkel kezdte a szezont a DVTK, ráadásul a Fehérvár elleni múlt heti találkozójuk a jó kezdés ellenére sem zárult jól. Ilyenkor mindig még veszélyesebb egy csapat, de ez legyen csak ellenfelünk dolga. Mi ezúttal is saját elképzeléseinket szeretnénk megvalósítani. (mezokovesdzsory.hu)

Kaposvár – ZTE, 18:00

Waltner Róbert (Kaposvár):A ZTE elleni számomra mindig egy különleges mérkőzés. Erre a kilencven percre félreteszem az érzelmeket és csak a munkára koncentrálok. A Zete egy jó csapat, ezt bizonyította az előző két fordulóban is. A Mezőkövesd és a Debrecen ellen is győzelmi esélyekkel léptek pályára a zalaiak, s a helyzetek alapján nyerhettek is volna mind a két meccsen, hiszen a Debrecen ellen tizenegyest és ziccert is hibáztak, s a Mezőkövesd ellen is megvoltak a lehetőségeik. Az igazolásokkal tudatosan építkeztek, hiszen fél éve két játékost szerződtettek az NB I-ből, most pedig még négyet, köztük Stieber Zoltánt is, aki válogatott játékos. Vele, Tamás Krisztiánnal, Nikola Mitroviccsal és Radó Andrással nagyon megerősödött a keretük. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán megszerezzük az első pontjainkat, de az biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Ezen a héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket az eddig mérkőzéseken elkövettünk. Remélem, hogy az elmúlt három meccs elég volt arra, hogy felvegyük az NB I ritmusát. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy óriási különbség van a két osztály között. Bár tudtuk, hogy lesz differencia, de nem gondoltuk, hogy ekkora. Fel van adva a lecke, így felvesszük a kesztyűt, s megpróbálunk minél több pontot szerezni a bajnokságban. (ztefc.hu)

Dobos Barna (ZTE):Mindkét csapat az első pontjait szeretné megszerezni a bajnokságban. Nehezíti a dolgunkat, hogy idegenben játsszuk az első meccsünket a Kaposvár ellen, valamint hogy az előző idényben mindkétszer pont nélkül maradtunk a Rákóczi ellen. Most viszont szeretnénk mindenképpen pontot vagy pontokat szerezni. (ztefc.hu)

NB I: Kémet láttak Diósgyőrben – Fernando inkább elárulta a hétvégi kezdőjét