Guzmics Richárd 2020 január végén nagy reményekkel igazolt az akkor még Kuttor Attila által irányított Mezőkövesdhez. A rutinos játékost – a hivatalos tájékoztatások szerint – sokáig sérülés hátráltatta, majd felépülése után – amikor visszakerülhetett volna a csapatba – a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet gátolta meg a pályára lépését. Az elmúlt egy évben így összesen csak hat NB I-es bajnokin játszott, így a kövesdieknek nem feltétlenül éri meg a keretükben tartani a bekket.

A zuhanyhíradóban éppen ezért már többször is felmerült annak a lehetősége, hogy Guzmics távozik Mezőkövesdről, de aztán mindig maradt. Értesüléseink szerint ez a téma ismét napirenden van, a Mezőkövesd magyar válogatott hátvédje elhagyhatja a klubot.

Úgy tudjuk, egy ideje zajlanak az egyeztetések a távozásának feltételeiről a felek között, az elválás azonban nem ígérkezik könnyűnek.

Megkerestük a játékost is az információval kapcsolatosan, ő azonban kitérő választ adott, értesüléseinket egyelőre nem szerette volna kommentálni.

Guzmics a Mezőkövesdet megelőzően a Haladás színeiben lépett pályára az NB I-ben több szezonon át, pályafutása során légiósként is kipróbálhatta magát, többek között a Slovan Bratislava, a kínai Jenpien Funde és a lengyel Wisla Krakkó futballistája is volt.

Honvéd: Kupadöntős kapust igazolhatnak a balhés amerikai helyett