Az északmacedón bajnoki címvédő Shkendija hétfőn hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Kamer Qakával. A hír megjelenésével egyidejűleg a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap megszellőztette, hogy a 26 éves albán válogatott középpályás az NB I-ben 6. helyen telelő Mezőkövednél folytatja pályafutását.

A védekező és támadó középpályásként is bevethető játékost a román élvonalbeli Dinamo Bukarest is szerződtette volna – kiváltképp a bukarestiek edzője, Flavius Stoican szorgalmazta -, ám közben befutott a Mezőkövesd ajánlata.

Qaka döntésében nagy szerepet játszott a felesége, aki azt akarta, hogy a család Magyarországra költözzön. A felek mindenben megegyeztek és Qaka ma írja alá a szerződését a borsodiakkal.

Magyarországon fogok aláírni. A feleségem véleménye számított. Őszintén szólva beszéltem Flavius Stoicannal, szívesen mentem volna  Dinamóhoz, azonban jött a magyar lehetőség és a feleségem úgy gondolta, ott jobb lesz az élet a családunknak – nyilatkozta a gsp.ro-nak a 4-szeres albán válogatott futballista.

Qaka pályafutása során többek közt a bukaresti FCSB (az egykori Steaua), a CSU Craiova és több norvég együttesben is megfordult. Tavaly január óta az északmacedón Shkendiját erősítette, ahol az elmúlt évben összesen 22 tétmeccsen egy gólt szerzett és bajnok lett a csapattal. A szezonban 8 mérkőzésen – ebből 2 BL- és 2 EKL-selejtezőn – lépett pályára. A norvég korosztályos válogatottakat (U15-U19) végigjárta, majd a felnőttek között már Albánia színeiben mutatkozott be 2017 novemberében.