A szerdai Magyar Kupa-döntőt elveszítő Mezőkövesd azt a Paksot fogadta a szombati játéknap első találkozóján, amelytől a mostani idényben már kétszer is vereséget szenvedett.

Az első lehetőséget a hazaiak alakították ki, az 5. percben Besirovic remekül indította Zivzivadzét, aki betört a tizenhatoson belüre, majd kissé jobb oldalról elrúgta Rácz mellett a labdát, de a kapufát találta el, a kipattanót pedig begyűjtötte a paksi kapus. Nem kellett sokat várni a vendégek első gólszerzési esélyére sem, 11 perccel később egy kifelé kanyarodó szögletet követően Windecker veszélyes fejesét védte bravúrral Szappanos.

Ezt követően egyenrangú partner volt a két fél a mezőnyben, a következő nagy helyzetre a 38. percig kellett várni, ekkor Haraszti jobb oldali beadása nagyon veszélyesen érkezett be középre, ahol Windecker csak centikkel maradt le a labdáról. Hasonló szituációval zárult a félidő a túloldalon: Zivzivadze jobb oldali beadása után centikkel marad le Besirovic középen, majd a hosszún érkező Pekár elől nagyot mentett szögletre Szabó.

A második játékrész elején gyorsan érkezett a hidegzuhany a hazaiaknak, az 50. percben megszerezte a vezetést a Paks: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást után Szakály Bödéhez passzolt, aki kiugratta Könyvest, a paksi támadó pedig egy kövesdi védő szorításában 16 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0-1.

Mezőkövesd–Paks 0–1

Könyves Norbert szerzett vezetést a Paksnak Kövesden. Érik a párharc harmadik paksi győzelme a szezonban? 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/2z8hOoc

Közzétette: M4Sport – 2020. június 6., szombat

Négy perccel később nagy egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, ám Pekár 18 méterről, laposan lőtte el a hosszúra a szabadrúgást a sorfal mellett, amit Rácz könnyedén védett.

A 61. percben a gyorsan és veszélyesen kontrázó Paks megduplázhatta volna az előnyét: Osváth indult meg a jobb oldalon, felrúgni sem tudták, majd remekül ugratta ki Hahnt, aki egy szép csellel becsapta Meskhit, de 9 méterről, nagy ziccerben a jobb alsó sarok mellé tekert. Négy perccel később aztán összejött a második vendég találat, ezúttal is egy remek kontrával indult meg Osztermájer Gábor csapata Szappanos kapuja felé, Hahn elvezette a 16-os előtt a labdát, majd a mellette érkező Könyveshez továbbított, aki csinált egy cselt, majd a bal sarokba csavart, 0-2.

Mezőkövesd–Paks 0–2

Könyves Norbert másodszor is betalált, a kiesés elől menekülő Paks két kontrából már 2–0-ra vezet a dobogós Mezőkövesd otthonában. 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/2z8hOoc

Közzétette: M4Sport – 2020. június 6., szombat

A kétgólos hátrányt követően Kuttor Attila vezetőedző az utolsó cseréit is kihasználta: Pekár helyén Nagy Dániel, míg Zivzivadze helyén Takács Tamás folytatta.

A 79. percben ismét nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Kövesd, de Besirovic 19 méterről, szemben a kapuval a sorfalba lőtte a labdát. Három perccel ezt követően is akadt szépítési lehetősége a hazaiaknak: Vadnai lőtt 18 méterről, a bal alsóba tartó labdát Rácz szépen védte, a kipattanóra érkezett Takács, de az ő kísérlete is elakadt a paksi kapusban. A hátralévő időben még becsülettel támadott a Mezőkövesd a szépítésért, de ezen az estén semmi nem jött össze a borsodiaknak, valamint a Paks védelme is stabilan tartotta magát, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot Osztermájer Gábor együttese.

A Paks győzelmével pedig az is eldőlt, hogy a Kaposvári Rákóczi FC már matematikailag sem maradhat bent az élvonalban, így Waltner Róbert csapata idén az NB I első kiesője.

NB I, 27. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0-2 (Könyves 50., 64.)

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi (Farkas, 53.), Nesterov, Pillár, Vadnai – Szeles (Jurina, 46.), Meskhi – Cseri (Vajda, 53.), Besirovic, Pekár (Nagy D., 66.) – Zivzivadze (Takács T., 66.).

Paks: Rácz – Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó J. – Balogh (Bertus, 72.), Windecker, Szakály D. (Kecskés, 78.) – Haraszti (Hahn, 60.), Böde (Sajbán, 78.), Könyves.