I. félidő

A bajnokságban hat mérkőzés óta veretlen Mezőkövesd Zsóry FC a kilencedik helyen álló Budapest Honvédot fogadta az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján.

Rendkívül óvatosan kezdtek a csapatok, egészen a 22. percig lehetetlen volt érdemleges szituációt feljegyezni a találkozóról, a 16-osokig csak elvétve jutottak el a felek, aztán a 23. minutumban a semmiből megszerezte a vezetést a Mezőkövesd egy látványos találattal: Farkas jobb oldali beadását Vadnai 14 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázta, 1-0. Ettől vérszemet kaptak a hazaiak, és négy perccel később máris megduplázták előnyüket, ekkor Vutov passzolt Jurinához, aki a térdével és egy kis szerencsével maga elé tette a labdát, majd 17 méterről a léc aláb bombázott, 2-0.

Ezt követően akár már az első játékrészben el is dönthette volna a három pont sorsát a Mezőkövesd, hiszen támadásban maradt Pintér Attila csapata, és rövid időn belül kétszer is hatalmas helyzetbe került Vutov, ám Tujvel mindkétszer nagyot mentett lábbal. Pisont István nem is várta meg a szünetet, már a 36. percben pályára küldte Bőle Lukácsot Uzoma helyére, ami szerkezeti változtatással is járt, a Honvéd átállt négyvédős felállásra. A vendégek támadójátéka viszont nem lett aktívabb, így a szünetre kétgólos hazai vezetésnél mehettek a felek.

II. félidő

A szünetben is végrehajtott egy cserét Pisont, Gazdag Dániel ugyanis sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyét Zsótér Donát vette át.

A játék képén azonban az újabb Honvéd-csere sem változtatott, a Mezőkövesd továbbra is magabiztosan őrizte előnyét, a mezőnyben kiegyensúlyozottabban játszott, míg a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek Szappanos kapujára.

A kispestiek közül Hidi járt a legközelebb a gólhoz, a csapatkapitány a 69. percben 22 méterről vette célba a jobb felsőt, de csak az oldalhálót súrolta a labda. A vendégek végül a 85. percben találták el először a kaput, ekkor Zsótér 23 méterről, szembe a kapuval végezhetett el szabadrúgást, de éppen középre, Szappanos kezébe tekert.

Néhány másodperccel később azonban a semmiből összejött a szépítés: Bőle jobb oldali beadása mindenki előtt elmegy középen, a hosszún pedig érkezik Gale, és a kapu torkából a hálóba tessékelte a labdát, 2-1.

A hosszabbításban csak a Mezőkövesd létszámfölényes kontráiban volt veszély, a Honvédnak nem volt lehetősége az egyenlítésre, így összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot a borsodi együttes.

NB I, 20. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 2-1 (Vadnai 23., Jurina 27., ill. Gale 85.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai (Vajda, 74.) – Berecz, Karnitski – Besirovic, Cseri, Vutov (Chrien, 81.) – Jurina (Vojtus, 70.).

Honvéd: Tujvel – Uzoma (Bőle, 36.), Bardea, Batik, Klemenz, Tamás – Hidi, Szendrei, Nagy Dominik (Gale, 72.) – Balogh (Traoré, 72.), Gazdag (Zsótér, 46.).

NB I: A születésnapján nyert a kiesés ellen menekülő Diósgyőr – videó