Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban már jelzett: ismét Mezőkövesdre került a Ferencváros védője, Silye Erik – jelentette be a borsodiak klubhonlapja.

A 23 éves balhátvéd nem ismeretlen a mezőkövesdiek számára, hiszen az előző idényt is a sárga-kékeknél töltötte kölcsönben,

ekkor húsz bajnokin és négy Magyar Kupa-mérkőzésen szavazott számára bizalmat Kuttor Attila vezetőedző.

Silye a nyáron visszakerült anyaegyesületéhez, a Fradihoz, amelynél végigdolgozta a nyári felkészülést, ám posztjára érkezett a bosnyák válogatott Eldar Civic – továbbá ebben a pozícióban játszik még Marcel Heister is -, így Szergej Rebrov vezetőedző a mostani szezonban sem számol vele. A mezőkövesdi klubhonlap arról nem számol be, hogy kölcsön vagy végleg érkezett a klubhoz a korábban Soroksáron is megforduló labdarúgó, ám nagy valószínűség szerint az előbbi opcióról van szó.

A Mezőkövesdhez a nyári átigazolási szezonban érkezett már a kétszeres grúz gólkirály, Budu Zivzivadze, a fehérorosz válogatott Alekszandr Karnickij, a honfitársa, Artem Koncevoj, az ukrán élvonalból igazolt Andrij Nesztorov, a kétszeres magyar válogatott Nagy Dániel, az NB II-ben kimagasló teljesítményt nyújtó Sajbán Máté és Sajbán Miklós, valamint kölcsönben a MOL Fehérvár FC-től Berecz Zsombor.