Nem volt eseménymentes az átigazolási időszak Mezőkövesden sem, Kuttor Attila vezetőedző csapatától több alapember távozott – többek között Stefan Drazic Kínában, Amadou Moutari a Honvédnál, Szalai Attila a ciprusi Apollonnál, Tóth Bence pedig a Gyirmótnál folytatja pályafutását –, ám az érkezők listáján is fellelhető néhány játékos, aki az eddigi múltja alapján erősítést jelenthet, így például a kétszeres grúz gólkirály, Budu Zivzivadze, a fehérorosz válogatott Alekszandr Karnickij, az ukrán élvonalból igazolt Andrij Nesztorov, a kétszeres magyar válogatott Nagy Dániel, vagy éppen az NB II-ben kimagasló teljesítményt nyújtó Sajbán Máté és Sajbán Miklós.

A csakfoci.hu értesülései szerint azonban még tovább erősödhet a borsodi együttes, miután a Ferencvárostól és a MOL Fehérvár FC-től is érkezhet 1-1 labdarúgó. Úgy tudjuk, a zöld-fehérektől ismét visszatérhet a védelembe Silye Erik, akire nem számít Szergej Rebrov vezetőedző, míg a fehérváriaktól az a Berecz Zsombor teheti át a székhelyét Mezőkövesdre, aki csupán 139 percnyi játéklehetőséget kapott az NB I előző kiírásában.

Mint ismert, Silye az előző szezont is a borsodi együttesnél töltötte kölcsönben, húsz élvonalbeli meccsen és négy Magyar Kupa-mérkőzésen adott neki bizonyítási lehetőséget Kuttor, míg az egyszeres magyar válogatott Berecz nagy tervekkel érkezett Marko Nikolic együtteséhez, miután éveken keresztül húzóembere volt a Vasasnak, ám nem sikerült beverekednie magát a kezdőbe.

Az előző idény hatodik helyén végző mezőkövesdi együttes a jövő héten kezdődő új kiírás első fordulójában a ZTE FC-t látja vendégül.