Az NB I 26. fordulója egy kiesési rangadóval vette kezdetét péntek este: a 10. helyezett Mezőkövesd látta vendégül a közvetlenül mögötte, már a vonal alatt lévő Gyirmótot.

I. félidő

Nem kezdődött nagy iramban a találkozó és a kapusokat sem tették próbára a mérkőzés elején érkező lövések, így nem túlzás kijelenteni, hogy az első nagyobb helyzetből született rögtön gól a 20. percben: Cseri a kezdőkörből remekül ugratta ki Jurinát, aki egy az egyben vihette a labdát Rusákra és végül 16 méterről a bal alsóba gurított, 1-0 – 335 perc után szakadt meg a kövesdi gólcsend.

A 31. percben Tordai mozdult ki rosszul egy szögletnél, így Hajdú fejelhetett helyzetben, de fölé ment a kísérlet. Egy perccel később kis híján kétgólosra növelte előnyét a Kövesd, miután Jurina megelőzte a kimozduló Rusákot és a hálóba csúsztatott, ám a játékvezető úgy látta, hogy szabálytalankodott a kapussal a kövesdi támadó – ezt a VAR-buszban is megerősítették -, így kifelé jöhetett szabadrúgás.

Közvetlenül a szünet előtt dolgozta ki az addigi legveszélyesebb helyzetét a Gyirmót, ekkor Zeke baloldali beadását pörgette hat méterről a rövid sarok mellé Simon.

II. félidő

A második játékrész Ventúra-lövéssel indult, de ez nem okozott gondot Tordainak.

A 63. percben még nehezebb helyzetbe került a Gyirmót: egy előrevágott labdára startolt rá Besirovic és Zeke, a vendégek védője pedig lerántotta a kövesdit, aki a játékvezető megítélése szerint nyilvánvaló gólhelyzetben lépett volna ki, így piros lapot kapott a gyirmóti játékos.

Ezt követően már több lehetősége adódott a Kövesdnek, igaz ehhez néha a vendégek is besegítettek, a 70. percben például Besirovic szögletét csúsztatta kis híján saját kapujába Simon. Három percre rá kisebb tűzijáték alakult ki a gyirmóti kapu előtt: Vajda balról érkező visszagurítása után előbb Jurina, majd Madarász lövését blokkolták a 16-oson belül a vendég védők, végül Farkas lövése szállt kevéssel a kapu fölé.

A 81. percben a frissen beállt Babati jobb sarokba tartó tekerését ütötte ki Rusák. A Mezőkövesd nem tudta bevinni a végső kegyelemdöfést – a hajrában Lukic állt ehhez a legközelebb, de fejesét a gólvonalról vágták ki -, így egészen az utolsó másodpercekig izgulnia kellett, nehogy találjon valahogy egy gólt a Gyirmót, ám ez végül nem jött össze a gyenge támadójátékot bemutató vendégeknek.

A Kövesd így fontos három pontot gyűjtött be és hat pontra növelte előnyét a Gyirmóttal szemben.

NB I, 26. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Gyirmót FC Győr 1-0 (Jurina 20.)
Kiállítva: Zeke (63.)

Kövesd: Tordai – Farkas, Lukic, Pillár, Vadnai – Vajda, Karnitski, Madarász (Kis, 89.), Cseri (Besirovic, 46.) – Jurina (Bilali, 89.), Drazic (Babati, 71.).

Gyirmót: Rusák – Szegi, Ene (Ikic, 75.), Hajdú, Zeke – Radics (Klimovich, 61.), Nagy P., Hasani (Cvetanoski, 61.) – Medgyes, Ventúra, Simon A. (Van Kessel, 78.).

Brazil játékost igazolt a Real Madrid, kiderült, melyik focistának a legmagasabb a fizetése Európában – külföldi körkép