A csakfoci.hu számolt be arról először, hogy a Mezőkövesd grúz válogatott támadója, Budu Zivzivadze Székesfehérvárra igazol, és a hírt pénteken a Vidi hivatalosan is bejelentette.

Zivzivadze 32 bajnoki meccsen lépett pályára az előző NB I-es szezonban, ezeken a találkozókon pedig összesen 8 gólt szerzett.

– Két évvel ezelőtt, egy DAC – Dinamo Tbilisi Európa Liga-selejtezőn figyeltünk fel Budura, remekül játszott azon a találkozón, gólt is szerzett. Az előző szezonban aztán “testközelből” tudtuk folytatni a megfigyelését, hiszen a Mezőkövesd egyik erőssége volt. Erős, gyors, képzett labdarúgó, aki több játékrendszerben is nagyon hatékony. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami más stílusú játékra is alkalmassá teszi a keretünket. Nemzetközi tapasztalattal bíró, tökéletes korban lévő, gólerős futballistával erősödtünk, aki a gólhelyzetek teremtésében is élen jár. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a Vidinek – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

– Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat, mint a Vidi. Korábban Grúziában már ünnepelhettem bajnoki címet és két alkalommal gólkirály is lettem, nem tagadom, hasonló célokkal érkeztem a Vidibe. Nagyon szeretek gólt szerezni, de számomra első a csapat sikere. Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal járulhatok hozzá a Vidi minél sikeresebb szerepléséhez, nagyon szeretnék egy év múlva magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelni, de emellett remélem, az Európa Ligában is minél tovább fogunk jutni – nyilatkozta a Vidi klubhonlapján Budu Zivzivadze.

“A válogatottba nem pénzt keresni jártam” – Tilos passzolni Juhász Rolanddal