Felkészülési mérkőzés, Nyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Mezőkövesd 1-5 (Tóth B. 79., ill. Vajda 19., Takács T. 41., Póti 53., Vadnai 58., Buba 83.)

Nyíregyháza: Jova (Csorvási 56.) – Talabér, Fodor (Végső  a szünetben), Szekszárdi, Svedyuk, Cenaj, Ötvös (Kovác  A 56.), Tóth Á. (Motkó a szünetben), Sinanovic, Kovács N., Hornyák (Tóth B. 56.)
Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Varjas, Póti, Vadnai, Vajda, Sajbán Máté, Bertus, Kontsevoj, Nagy D., Takács T.
Csereként beállt: Fedinisinec, Havasi, Török, Sike, Kalocsai, Buba

Felkészülési mérkőzést játszott kedd kora délután a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus otthonában a Mezőkövesd.

A nyírségiek hivatalos oldalának beszámolója szerint vendég lehetőséggel indult a meccs, Nagy fejelt mellé egy beadás után. A 6. percben Vajdát ugratták ki középen, de Jova fogta a lövését. A 14. percben Nagy lépett ki, a Szpari kapusa bravúrral hárított ezúttal is. A másik oldalon Sinanovic vállalkozott lövésre, itt Dombó védett. Egy perccel később büntetőt kapott a Mezőkövesd, Vajdával szemben szabálytalankodtak a hazaiak.

A 11-est a sértett végezte el, és Jova ugyan beleért a labdába, de védeni nem tudott, 0-1. A folytatásban megint Vajda veszélyeztetett, de mellé lőtt, a másik kapu előtt pedig Hornyák átlövése kerülte el a kaput. A 35. percben Takács még mellé fejelt, a 41. percben viszont egy beadás után megduplázta az élvonalbeli csapat előnyét, 0-2. Az első félidő végén Sinanovic szabadrúgása után Kovács fejelt, de nem sikerült szépíteni.

A második játékrész nagy kövesdi helyzettel indult, Takács próbálkozása után Végső rúgta ki a labdát a gólvonalról. A 49. percben Jova védett nagyot egy jobbról érkező lövés után, majd az 53. percben egy szöglet után Póti volt eredményes, 0-3.  Az 58. percben egy beadás után a hosszú oldalon érkező Vadnai ballal kapásból lőtt a kapuba, 0-4. A 65. percben egy kontra végén Takács csavart mellé, majd  sikerült szépíteni. Kovács szerzett labdát, Cenajhoz passzolt, aki Tóth Barnát indította. A támadó elhúzta a labdát a kapus mellett, és az üres kapuba lőtt, 1-4. A 83. percben válaszolt a Mezőkövesd, Takács passzolt a jobb oldalról Buba elé, aki a kapuba pörgetett, beállítva az 1-5-ös végeredményt.