A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a helyszínen lévők a szombaton tragikusan fiatalon elhunyt DVTK Labdarúgó Akadémia U17-es csapatának korábbi játékosára, Takács Mártonra emlékeztek.

Az első félidőben alaposan nekiugrott ellenfelének a hazai pályán játszó Mezőkövesd. Nyolc percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, amikor Nagy Dániel gondolt egy merészet, 17 méterről célba vette Dibusz kapuját, aki azonban bravúrral tolta ki a jobb felsőbe tartó lövést. Három perccel később már tehetetlen volt a Fradi kapusa – Besirovic szöglete még elszállt a középen fejelni igyekvő Guzmics előtt, ám így lett jó Karntskinek, aki kapásból a kapu jobb oldalába bombázott.

A 29. percben Dibusz gyengén passzolt Haratin felé, akinek határozottan odalépett Besirovic és 16 méterről, külsővel a magyar válogatott hálóőr mellett a hálóba emelt. Négy perccel később újabb találatot láthatott a helyszínre kilátogató 4 140 néző – Karnitski szerzett labdát a fél pályánál, majd passzolt a grúz Zivzivadzéhoz, aki a mélységben érkező Cseri elé talált és a jobb alsóba lőtt.

Fordulás után ismét egy eladott labda után veszélyeztettek a hazaiak, ezúttal Zubkov indította (véletlenül) Nagyot, aki kicselezte az elmúlt hetekben jó formának örvendő Otigbát és a bal felső fölé lőtt. Ahogy teltek-múltak a percek, a kövesdiek úgy domináltak, többet birtokolták a labdát, és ígéretes helyzeteket dolgoztak ki. A 70. perchez közeledve Lovrencsics passzát követően Isael lőtte a rövid felső sarok fölé, majd a hajrában Szergej Rebrov vezetőedző pályára küldte Vargát, bízva az esetleges szépítésben.

Szó nem érheti a ház elejét: becsülettel küzdött a Fradi a szépítő gólért, a csereként beálló Vargának a 27 méteres lövésével meg is volt erre a sansza, de újabb találat nem született, így Kuttor Attila mezőkövesdi edzőként legyőzte a Ferencvárost is.

Összefoglaló

Tabella

Mezőkövesd – Ferencváros 3-0 (Karnitski 11., Besirovic 29., Cseri 33.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Guzmics (Nesterov 89.), Pillár, Sillye – Besirovic, Karnitski – Nagy D. (Jurina 72.), Berecz, Cseri – Zivzivadze (Takács T. 85.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister – Sigér (Lodico 81.), Haratin – Zubkov (Varga R. 77.), Vécsei (Szignyevics 59.), Tokmac – Isael

NB I: Hatalmasat hajrázott a Paks, az Újpest edzőt menthetett győzelmével – eredmények, videó