A playsport.ro értesülései szerint elképzelhető, hogy Mezőkövesden folytatja pályafutását Steliano Filip, a Dinamo Bukarest hátvédje. A 27 éves, 7-szeres román válogatott védő az elmúlt időszakban bírálatok összetüzébe került, miután a bukaresti szurkolók megvádolták azzal, hogy az öltözőben szervezkedett a korábbi vezetőedző, Mircea Rednic eltávolítása érdekében.

A 300 ezer euróra becsült értékű védekező középpályásként is bevethető játékos mindenképpen távozni szeretne a Dinamótól annak ellenére, hogy a tavaly december végén kinevezett tréner, Flavius Stoican számítana a szolgálataira. Mivel a Dinamo fizetési problémákkal küzd, ezért a bukaresti klub csak átigazolási díj ellenében engedné el a játékost.

A lap hozzáteszi: a Supka Attila által irányított borsodi együttes – a fentebb említettel ellentétben – nem szeretne átigazolási díjat fizetni a labdarúgóért. Az ügylet része lehet Jakub Vojtus, a Mezőkövesd támadója is, mivel a szlovák csatár elvágyódik a matyóföldiektől. Állítólag a Dinamo már tárgyalt vele, azonban egyelőre még nem jutottak közös nevezőre a fizetésével kapcsolatban.

A balbekk korábban a Hajduk Split mezét is viselhette többek között, majd 2019 júniusában a Viitorul Constanța szerződtette. Tavaly nyáron a görög Larissza színeiben játszott, télen ismét a bukarestiek szerződtették. A szezonban 13 román bajnokin játszott (összesen pedig 146 áll már a háta mögött a román élvonalban), ezeken 1 gólpassz volt a mérlege.

Filip a román válogatottban eddig 7-szer léphetett pályára – legutóbb 2017 őszén – ott lehetett például a 2016-os Eb-n is, és a Svájc elleni csoportmeccsen lehetőséget is kapott a 62. percben.

Kéthavi fizetéséről is lemondana

A doardinamo.ro beszámolója szerint a vasárnap délelőtt a heves havazás miatt a harmadosztályú CS Blejoi elleni edzőmeccs lemondásra került, így az edzésre a konditeremben került sor. Filip nem a csapattal együtt, hanem külön végezte a gyakorlatokat.

Állítólag a védő hajlandó lenne lemondani kéthavi fizetéséről, csakhogy sikerüljön felbontani a szerződését. A lap szerint Filip 8 ezer eurós (2,9 millió forintos) fizetésével a Dinamo egyik legjobban fizetett labdarúgója.

Lehetetlen, hogy a Vidi válogatott játékosáért ennyit tudjon fizetni a román klub – sajtóhír