Ahogy arról honlapunkon is beszámoltunk, Gagi Margvelashvili személyében grúz játékost szemelt ki a védelem megerősítésére a Mezőkövesd. A téli felkészülés során a középső védőként bevethető egykori grúz utánpótlás-válogatott játékos előbb a Dorogi FC ellen egy félidőt, majd Diósgyőr ellen 23 játékpercet kapott Pintér Attila vezetőedzőtől.

A 24 éves futballista szerződtetését a mezőkövesdiek hivatalosan nem kommunikálták, azonban ezzel egyidejűleg a Transfermarkt adatbázisa a kövesdiek játékosának tüntette fel, továbbá maga az érintett, korábbi klubjának hivatalos oldalának is úgy nyilatkozott, hogy létrejött a klubváltás.

Néhány napja Magyarországon vagyok, átestem az orvosi vizsgálatokon, és lassan megszokom az új környezetet. Fél plusz kétéves szerződést írtam alá az új klubommal. Találkoztam a klub elnökével, a vezetőedzővel. Az edző jól ismeri a grúz futballt. 16 különböző játékos játszott a kezei alatt. Most rajtam múlik minden – meg kell mutatnom magamat, mert az együttműködés a jövőben is érvényes lesz majd – mondta az fcsaburtalo.ge-nek Margvelashvili, aki hozzátette a pár honfitársa is gratulált neki a szerződéshez – Lasha Dvali és Budu Zivzivadze felhívott, gratuláltak nekem az új csapatomhoz, és sok sikert kívántak.

A csakfoci.hu információi szerint a játékos nyilatkozatával ellentétben mégsem született megegyezés Margvelashvili ügyében. Úgy tudjuk, a klub elállt a hátvéd szerződtetésétől, ezért a játékos kénytelen új csapat után nézni.

Értesüléseinkkel kapcsolatban megkerestük a Mezőkövesd sajtóosztályát, ahonnan a következő választ kaptuk.

Nem jött létre megállapodás a klub és a játékos között, klubunk nem tart igényt a játékosra.

Margvelashvili karrierje során csak a grúz élvonalbeli Saburtalo színeiben játszott, az idényben három grúz kupa-meccsen és egy EL-selejtezőn lépett pályára, összesen két gólt szerzett.

Honvéd: EL-tapasztalattal rendelkező válogatott játékost igazolhatnak hiányposztra