A csakfoci.hu információi szerint a Pisont István által irányított Honvéd ezúttal Kazahsztánból erősítheti meg a védelmét a téli átigazolási időszakban.

Ami a védelmet illeti, hiába töltötte le az öt sárga lapos eltiltását Baráth Botond, továbbra sem játszhat – a kispestiek tájékoztatása szerint koronavírussal bajlódik. Rajta kívül Mohamed Mezghrani kisebb sérülése miatt nem áll a kispesti-tréner rendelkezésére, ezért az elmúlt héten – a két játékos pótlására – szerződtették az izraeli-román Nir Bardeát és a közel kétméteres német-lengyel kettős állampolgárságú hátvédet, Lukas Klemenzet.

Információink szerint a kispestiek tovább erősíthetik a hátsó alakzatukat a téli átigazolási időszakban.

Úgy tudjuk, Nika Kvekveskiri is a Honvédban folytathatja pályafutását.

A 28 éves, 32-szeres grúz válogatott Kvekveskiri legutóbb, 2020. november 30-án a Shakhter Karagandy elleni bajnokin lépett pályára, a 2016/17-es idényben Európa Liga-csoportmeccseken is játszhatott. A Tobol Kostanay színeiben három és fél év alatt minden sorozatot figyelembe véve összesen 84 tétmeccsen 5 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

A védekező és támadó középpályásként is bevethető Kvekveskiri karrierje során többnyire grúz csapatokban (Bala Zugdidi, Dinamo Tblisi, Tskhinvali és Dila Gori) játszott, valamint megfordult az azeri Inter Baku és a Qabala együttesében is. A korosztályos grúz válogatottakat (U19, U21) végigjárta.

Kvekveskiri lehet a Honvéd ötödik téli szerzeménye Bőle Lukács, Nagy Dominik, Nir Bardea és Lukas Klemenz után.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

Távozott, majd régi-új csapata is megvált az Újpest 183 perces légiósától – hazai átigazolási hírek