Horvát sajtóhírek szerint a dél-koreai bajnokságban szereplő Pohang csapata komoly érdeklődést mutat a Mezőkövesd bosnyák csatára, Marin Jurina iránt. A hírt egyelőre egyik klub sem erősítette meg, de úgy tűnik, hogy Jurina Ázsiában jóval jövedelmezőbb bért tudhatna magáénak.

A Pohang egyébként a liga ötszörös bajnoka, a csapat jelenleg a bajnokság harmadik helyen áll és nyolc pont a hátránya az éllovas – Koszta Márkot is foglalkoztató – Ulsan Hyundai mögött. Koszta pont a múlt hónap végén szerződött a – korábban ázsiai Bajnokok Ligáját is elhódító – klubhoz.

Érdekesség, hogy Jurina mezőkövesdi csapattársa, Tomislav Kis korábban 2020 januárja és decembere között szintén szerepelt Dél-Koreában, a horvát támadó kölcsönben a Seongnam csapatát erősítette.

A 28 éves Jurina fiatal korában játszott a Hajduk Splitben, majd légióskodott Luxemburgban, Szlovéniában és Észak-Macedóniában is, mielőtt 2020 telén Mezőkövesdre igazolt volna. A bosnyák csatár azóta 85 mérkőzésen 21 gólt és hat gólpasszt ért el a borsodi együttes színeiben.

A jelenlegi szezonban tíz góljával ő számít csapata házi gólkirályának, és mindössze négy játékos szerzett nála több gólt az egész NB I-es mezőnyben.

Fradi: A korábbi szövetségi kapitány szerint Csercseszovot két topligából is kereshetik